MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Noże japońskie zazwyczaj ostrzy się przy użyciu specjalnych...
fot. 123RF/yuragolub

Nieprawdopodobnie ostre i wytrzymałe – noże japońskie. Musisz je mieć w swoje kuchni. Dzięki nim będziesz gotował jak szef restauracji

Ostrzałka do noży japońskich

Noże japońskie zazwyczaj ostrzy się przy użyciu specjalnych kamieni do ostrzenia, które zanurza się w wodzie. Noże te często mają ostrza o mniejszym kącie niż noże zachodnie, dlatego ważne jest, aby dostosować kąt ostrza do około 15-20 stopni.

Zobacz również

Tak wyglądała piątkowa Noc Muzeów w tarnowskim "Plastyku"

Tak wyglądała piątkowa Noc Muzeów w tarnowskim "Plastyku"

Znamy pierwszego finalistę turnieju w stolicy Włoch. Walka do samego końca

Znamy pierwszego finalistę turnieju w stolicy Włoch. Walka do samego końca

Polecamy

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Ile zapłacisz za urlop w Chorwacji w 2024 roku?

Ile zapłacisz za urlop w Chorwacji w 2024 roku?

Kolejne kłopoty gwiazdy rywali Polaków. Nie zagra na Euro 2024

Kolejne kłopoty gwiazdy rywali Polaków. Nie zagra na Euro 2024