
Nowa drożdżówka w wersji Ministerstwa Zdrowia. Zasmakuje uczniom?
Czy uczniom zasmakuje drożdżówka zalecana przez Ministerstwo Zdrowia, zwana radziwiłłówką? Jest szansa, że będą mogli spróbować jej wiosną. Ciastko produkowane będzie na bazie gotowej, skoncentrowanej mieszanki i ma mieć mniej kalorii niż tradycyjna drożdżówka, za to ma być tak samo smaczne. Być może zyska uznanie dzieci, bowiem uczniowie zajadają się już teraz drożdżówkami o obniżonej zawartości cukru i bez lukru i - jak widać - nie narzekają.

Nowa drożdżówka w wersji Ministerstwa Zdrowia. Zasmakuje uczniom?
Czy uczniom zasmakuje drożdżówka zalecana przez Ministerstwo Zdrowia, zwana radziwiłłówką? Jest szansa, że będą mogli spróbować jej wiosną. Ciastko produkowane będzie na bazie gotowej, skoncentrowanej mieszanki i ma mieć mniej kalorii niż tradycyjna drożdżówka, za to ma być tak samo smaczne. Być może zyska uznanie dzieci, bowiem uczniowie zajadają się już teraz drożdżówkami o obniżonej zawartości cukru i bez lukru i - jak widać - nie narzekają.