9 z 11
To również trudny temat, ponieważ cytrusy nie rosną...
fot. pixabay.com

Cytryny

To również trudny temat, ponieważ cytrusy nie rosną naturalnie w naszym kraju i muszą przebyć długą drogę, żeby trafić do naszych sklepów. Skórka bardzo często zawiera chemikalia. Jeśli jednak mamy dostęp do ekologicznych cytryn, których skórka jest bardzo cienka – możemy ją zjeść. Tutaj świetnie sprawdzi się kandyzowana skórka cytryny lub starta i używana jako dodatek do wypieków i wytrawnych dań.

10 z 11
Chociaż tekstura skórki kiwi jest charakterystyczna i nie...
fot. pixabay.com

Kiwi

Chociaż tekstura skórki kiwi jest charakterystyczna i nie każdy zostanie jej fanem, to zawiera wiele składników odżywczych i można ją zjeść. Skórki kiwi są pełne błonnika, kwasu foliowego oraz witamin C i E, które mają właściwości przeciwutleniające.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

AI nie jest zarezerwowane tylko dla wielkich korporacji. Każdy może z niej korzystać

AI nie jest zarezerwowane tylko dla wielkich korporacji. Każdy może z niej korzystać

Objawy chorej wątroby zobaczysz na skórze. Oto sygnały alarmowe

Objawy chorej wątroby zobaczysz na skórze. Oto sygnały alarmowe

Polecamy

Szansa na szybszy rozwój. Biuro PAIH w Bydgoszczy otwarte i daje nowe możliwości

Szansa na szybszy rozwój. Biuro PAIH w Bydgoszczy otwarte i daje nowe możliwości

Objawy chorej wątroby zobaczysz na skórze. Oto sygnały alarmowe

Objawy chorej wątroby zobaczysz na skórze. Oto sygnały alarmowe

Wojewódzkie obchody Dnia Strażaka 2025 w Chełmnie. Wręczono wyróżnienia i awanse

Wojewódzkie obchody Dnia Strażaka 2025 w Chełmnie. Wręczono wyróżnienia i awanse