1 z 8
Przewijaj galerię w dół

fot. archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Winogrona to owoce o różnych odmianach, który w przemyśle wykorzystywane są na największą skalę do produkcji wina. To jednak owoce, które mają szersze zastosowanie w kuchni i nie tylko.
Zobaczcie, kiedy winogrona nie powinny znaleźć się w naszej diecie. Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>
2 z 8

fot. archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Winogrona nie są wskazane dla osób z cukrzycą. Duża zawartość cukru sprawia, że owoce te mają wysoki indeks glikemiczny i nie powinny być spożywane przez osób, które chorują na cukrzyce.
3 z 8

fot. archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Osoby z insulinoopornością także powinny uważać na winogrona i ograniczyć ich spożycie w swojej diecie.
4 z 8

fot. archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Osoby walczące z otyłością i nadwagą nie powinny przesadzać z jedzeniem winogrona.