9 z 11
OGÓRKI KISZONE WARTO... PODSMAŻYĆ! Bazą zupy ogórkowej są...
fot. unsplash.com

Zupa ogórkowa ze smażonymi ogórkami

OGÓRKI KISZONE WARTO... PODSMAŻYĆ! Bazą zupy ogórkowej są ukiszone ogórki, dzięki którym zupa ma swój charakterystyczny, kwaskowy smak. W niektórych regionach Polski sposobem na idealną ogórkową jest… podsmażenie ogórków! Tak samo jak wiele osób podsmaża cebulę przed dodaniem jej do zupy.

10 z 11
ZA DUŻO WODY TO BŁĄD...
fot. pixabay.com

ZA DUŻO WODY TO BŁĄD
Aby zachować jak najwięcej składników odżywczych wewnątrz warzyw, należy je gotować w możliwie najmniejszej ilości wody. Podczas gotowania do wody trafiają najcenniejsze minerały i witaminy, dlatego warto, aby cały wywar został później w pełni wykorzystany.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Policja rzuciła wyzwanie motocyklistom. Ciekawe konkurencje i rajd po pow. nakielskim

Policja rzuciła wyzwanie motocyklistom. Ciekawe konkurencje i rajd po pow. nakielskim

Więcbork przez weekend był stolicą harcerstwa. Zobacz, jak było na IV Rajdzie Bohater

Więcbork przez weekend był stolicą harcerstwa. Zobacz, jak było na IV Rajdzie Bohater

Polecamy

Policja rzuciła wyzwanie motocyklistom. Ciekawe konkurencje i rajd po pow. nakielskim

Policja rzuciła wyzwanie motocyklistom. Ciekawe konkurencje i rajd po pow. nakielskim

Spektakularny PC z Dooma zamknięty w Czachomiażdżycielu! To naprawdę komputer

Spektakularny PC z Dooma zamknięty w Czachomiażdżycielu! To naprawdę komputer

Czerwcowa waloryzacja emerytur - jest nowy wskaźnik. Tak urosną świadczenia od lipca

Czerwcowa waloryzacja emerytur - jest nowy wskaźnik. Tak urosną świadczenia od lipca