9 z 10
8. Spalenizna z przypalonych garnków i patelni...
fot. Archiwum Polska Press

8. Spalenizna z przypalonych garnków i patelni

Większość przypalonych naczyń wyczyścimy za pomocą soli kuchennej. Do naczynia wlewamy mocno osoloną wodę. Zostawiamy na 12 godzin. Następnie należy zagotować wodę w garnku tak, by wrzała przez 10 minut. Do wody dodajemy odrobinę płynu do mycia naczyń. Przypalone miejsce szorujemy gąbką kuchenną.

W przypadku, kiedy sprzęt kuchenny jest przypalony mocniej, możemy zastosować mieszankę sody oczyszczonej i octu. Przypalone miejsce posypujemy sodą, zalewamy octem i dodajemy gotującą się wodę. Po kilku minutach wylewamy mieszaninę. Pozostałości usuwamy ostrą gąbką.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

W Pturku oficjalnie otwarto przebudowany odcinek drogi wojewódzkiej nr 251

W Pturku oficjalnie otwarto przebudowany odcinek drogi wojewódzkiej nr 251

Młodzi aktorzy na scenie. Gala przeglądu Grudziądzka Kieszeń Sceniczna

Młodzi aktorzy na scenie. Gala przeglądu Grudziądzka Kieszeń Sceniczna

Polecamy

Objawy chorej wątroby zobaczysz na skórze. Oto sygnały alarmowe

Objawy chorej wątroby zobaczysz na skórze. Oto sygnały alarmowe

Red. Stanisław Kaszyński podzieli się wrażeniami z pobytu w Chinach. Zdjęcia

Red. Stanisław Kaszyński podzieli się wrażeniami z pobytu w Chinach. Zdjęcia

Młodzi aktorzy na scenie. Gala przeglądu Grudziądzka Kieszeń Sceniczna

Młodzi aktorzy na scenie. Gala przeglądu Grudziądzka Kieszeń Sceniczna