MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kolejnym krokiem jest przygotowanie solanki....
fot. Pixabay

Oto sprytny trik babci, by ogórki kiszone były zawsze jędrne i chrupiące!

Ogórki kiszone - przygotowanie solanki

Kolejnym krokiem jest przygotowanie solanki.

Zagotuj wodę z solą w odpowiednich proporcjach - zazwyczaj stosuje się 1 łyżkę soli na 1 litr wody.

Pamiętaj, że sól odgrywa kluczową rolę w procesie kiszenia, dlatego nie pomijaj tego kroku.

Gdy woda z solą się zagotuje, odstaw ją na chwilę, aby lekko ostygła, a następnie zalej nią ogórki w słoikach.

Zobacz również

Na placu Pokoju w Lęborku pies pogryzł kobietę

Na placu Pokoju w Lęborku pies pogryzł kobietę

Czwarte urodziny krakowskiego Teatru Burleski by Veren De Heddge

Czwarte urodziny krakowskiego Teatru Burleski by Veren De Heddge

Polecamy

Tych krajów unikaj, jeśli nie znoszisz upałów

Tych krajów unikaj, jeśli nie znoszisz upałów

Egzamin ósmoklasisty 2024 - wyniki. Zobacz, jak wypadli uczniowie z Kujaw i Pomorza

Egzamin ósmoklasisty 2024 - wyniki. Zobacz, jak wypadli uczniowie z Kujaw i Pomorza

Śni ci się szkoła? To może świadczyć o wypaleniu zawodowym

Śni ci się szkoła? To może świadczyć o wypaleniu zawodowym