MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kolejnym krokiem jest przygotowanie solanki....
fot. Pixabay

Oto sprytny trik babci, by ogórki kiszone były zawsze jędrne i chrupiące!

Ogórki kiszone - przygotowanie solanki

Kolejnym krokiem jest przygotowanie solanki.

Zagotuj wodę z solą w odpowiednich proporcjach - zazwyczaj stosuje się 1 łyżkę soli na 1 litr wody.

Pamiętaj, że sól odgrywa kluczową rolę w procesie kiszenia, dlatego nie pomijaj tego kroku.

Gdy woda z solą się zagotuje, odstaw ją na chwilę, aby lekko ostygła, a następnie zalej nią ogórki w słoikach.

Zobacz również

Letnia Scena Artystyczna MCK w Tomaszowie 2024. Na początek zagra „Kwintesencja”

Letnia Scena Artystyczna MCK w Tomaszowie 2024. Na początek zagra „Kwintesencja”

Pielęgniarki z PANS w Chełmie  już po uroczystym czepkowaniu

Pielęgniarki z PANS w Chełmie już po uroczystym czepkowaniu

Polecamy

Na tych lotniskach w Polsce wyrobisz paszport tymczasowy

Na tych lotniskach w Polsce wyrobisz paszport tymczasowy

Plenerowe kino będzie atrakcją w Grudziądzu. Mamy repertuar na wakacje 2024

Plenerowe kino będzie atrakcją w Grudziądzu. Mamy repertuar na wakacje 2024

Ten szybki placek z jagodami zrobisz w kwadrans. Smakuje wakacjami

HIT DNIA
Ten szybki placek z jagodami zrobisz w kwadrans. Smakuje wakacjami