MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kolejnym krokiem jest przygotowanie solanki....
fot. Pixabay

Oto sprytny trik babci, by ogórki kiszone były zawsze jędrne i chrupiące!

Ogórki kiszone - przygotowanie solanki

Kolejnym krokiem jest przygotowanie solanki.

Zagotuj wodę z solą w odpowiednich proporcjach - zazwyczaj stosuje się 1 łyżkę soli na 1 litr wody.

Pamiętaj, że sól odgrywa kluczową rolę w procesie kiszenia, dlatego nie pomijaj tego kroku.

Gdy woda z solą się zagotuje, odstaw ją na chwilę, aby lekko ostygła, a następnie zalej nią ogórki w słoikach.

Zobacz również

Sahara Wojciechów wkracza do gry. Najpierw piłkarze chcą zamienić pustynię w boisko

Sahara Wojciechów wkracza do gry. Najpierw piłkarze chcą zamienić pustynię w boisko

Umowa na zabezpieczenie logistyczne systemów OPL Pilica +

Umowa na zabezpieczenie logistyczne systemów OPL Pilica +

Polecamy

Ten ekspresowy chleb piekę co kilka dni. Rumiana i chrupiąca skórka jest obłędna

Ten ekspresowy chleb piekę co kilka dni. Rumiana i chrupiąca skórka jest obłędna

Magiczna plaża nad Bałtykiem. Nie uwierzysz, ale znajduje się w Polsce!

Magiczna plaża nad Bałtykiem. Nie uwierzysz, ale znajduje się w Polsce!

Słupki przy drodze. Czy wiesz jakie informacje można z nich odczytać?

Słupki przy drodze. Czy wiesz jakie informacje można z nich odczytać?