5 z 6
Po zalaniu ogórków solanką, szczelnie zakręć słoiki i obróć...
fot. Pixabay

Zamknięcie i kiszenie ogórków

Po zalaniu ogórków solanką, szczelnie zakręć słoiki i obróć je wieczkiem do spodu. Dzięki temu słoiki dobrze się zamkną, co jest istotne dla prawidłowego procesu kiszenia.

Po około tygodniu ogórki kiszone będą gotowe do spożycia.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Parada Młodości przeszła ulicami miasta Lubrańca. Poszukajcie się na zdjęciach

Parada Młodości przeszła ulicami miasta Lubrańca. Poszukajcie się na zdjęciach

Polski Fundusz Rozwoju szykuje nową strategię. Wiemy, co będzie numerem jeden

ROZMOWA
Polski Fundusz Rozwoju szykuje nową strategię. Wiemy, co będzie numerem jeden

Polecamy

Sezon na plaży gminnej w Białym Borze pod Grudziądzem startuje 15 czerwca. Oto cennik

Sezon na plaży gminnej w Białym Borze pod Grudziądzem startuje 15 czerwca. Oto cennik

Parada Młodości przeszła ulicami miasta Lubrańca. Poszukajcie się na zdjęciach

Parada Młodości przeszła ulicami miasta Lubrańca. Poszukajcie się na zdjęciach

To zioło przy borówce odstraszy mszyce. Oto mój trik na szkodniki

To zioło przy borówce odstraszy mszyce. Oto mój trik na szkodniki