1 z 9
Przewijaj galerię w dół
Jedząc lody nie przywiązujemy do nich większej wagi....
fot. pixabay.com

Jedząc lody nie przywiązujemy do nich większej wagi. Zauważyliście, że różnią się właściwie tylko kształtem, w jaki zostały wycięte? Taką letnią ciekawostkę opublikowały ostatnio na Facebooku Lasy Państwowe

2 z 9
Najlepsze na patyczki do lodów jest drewno prostosłojowe i...
fot. pixabay.com

Najlepsze na patyczki do lodów jest drewno prostosłojowe i bezsęczne. Najczęściej producenci poszukują drewna o jasnej barwie, zbliżonej do białego. Właśnie dlatego najczęściej używa się brzozy i buka.

3 z 9
W pierwszej etapie produkcji patyczków drewno jest cięte na...

W pierwszej etapie produkcji patyczków drewno jest cięte na odpowiednią długość.

4 z 9
Następnie poddaje się je obróbce termicznej w parze, jest to...

Następnie poddaje się je obróbce termicznej w parze, jest to bardzo istotna część produkcji.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Puchar Tymbarku 2025. Wojewódzki finał chłopców w Świeciu. Zdjęcia, wyniki

Puchar Tymbarku 2025. Wojewódzki finał chłopców w Świeciu. Zdjęcia, wyniki

W Grudziądzu dzieci wystartowały w drugim biegu Klubu Małego Biegacza

W Grudziądzu dzieci wystartowały w drugim biegu Klubu Małego Biegacza

Zobacz również

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"