Piekarnia oferuje klientom ormiańskie i gruzińskie przysmaki, takie jak na przykład chaczapuri. Tradycyjnie są to placki z serem, natomiast w piekarni Vigena Marukyana klienci mają do wyboru nieco więcej wariantów – mięsne, jak i w wersji "wege". Wśród składników królują, między innymi, fasola, szpinak, suszone pomidory. Są też trzy rodzaje sera i kurczak z pieczarkami. Chaczapuri w piekarni ormiańsko-gruzińskiej kosztuje 8,50 zł.
W bydgoskiej piekarni nie zabrakło także tradycyjnego gruzińskiego shoti - chleba, który jest wypiekany na oczach klientów w tradycyjnym gruzińskim piecu tondir. Doświadczeni piekarze z Gruzji przyklejają go ręcznie do ściany pieca, a następnie wyciągają przy pomocy pręta. Za ten przysmak zapłacimy 3,50 zł.

Kiedy dzieci wrócą do żłobków, przedszkoli i szkół? Dzieci, ...
Innym wypiekiem, jaki mieszkańcy mogą znaleźć wśród pozycji menu nowo otwartej piekarni, jest lamadżo – czyli cienki placek z mięsem, przypominający kształtem i wielkością pizzę oraz gruzińskie pierogi - chinkali, które w piekarni Vigena Merukyana kosztują 2,00 zł.
Piekarnia oferuje także rogale (croissant) z farszami na słodko, jak wiśnia, jabłko, gruszka – także w wariantach z czekoladą.