Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pod Zachrypniętym Kogutem po Kuchennych rewolucjach. Magda Gessler w Glewie [opinie, menu]

Marta Zalewska
Marta Zalewska
Magda Gessler przeprowadziła Kuchenne rewolucje w zagrodzie "Pod Zachrypniętym Kogutem" w Glewie.
Magda Gessler przeprowadziła Kuchenne rewolucje w zagrodzie "Pod Zachrypniętym Kogutem" w Glewie. Wojciech Alabrudziński
"Pod Zachrypniętym Kogutem" to kolejna restauracja na mapie Kuchennych rewolucji. Od czasu wizyty Magdy Gessler w Glewie niedaleko Dobrzynia nad Wisłą ma nowy wystrój i nowe dania. Jakie są opinie o restauracji i co znalazło się w nowym menu po Kuchennych rewolucjach?

"Pod Zachrypniętym Kogutem" Kuchenne rewolucje

Zagroda "Pod Zachrypniętym Kogutem" w Glewie przeszła Kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Znana restauratorka i jej ekipa mieli zaledwie kilka dni, by pomóc właścicielom, odnowić wnętrze i wprowadzić do menu nowe dania.

Najnowszy, 20. już sezon "Kuchennych rewolucji" rusza 5 września 2019 roku na antenie TVN. Nowe odcinki programu będzie można oglądać w każdy czwartek o godz. 21.30 oraz online na player.pl. Jakie restauracje odwiedziła w tym sezonie Magda Gessler? Zobaczcie listę!Aby przejść do listy restauracji wystarczy przesunąć zdjęcie gestem lub nacisnąć strzałkę w prawo.

Kuchenne rewolucje. Te restauracje odwiedzi Magda Gessler w ...

Jak przebiegały Kuchenne rewolucje i czy można je uznać za udane? Odpowiedź poznamy, oglądając najnowszy odcinek Kuchennych rewolucji w czwartek, 17 października 2019 roku, o godz. 21.30 na antenie TVN.

Nie dla wszystkich jednak Kuchenne rewolucje zakończyły się szczęśliwie. Oto wybrane restauracje, które - pomimo udziału w programie - zostały zamknięte. Ciekawi Cię dlaczego? Sprawdź na kolejnych slajdach (naciśnij strzałkę w prawo na klawiaturze lub na zdjęciu).

Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...

"Pod Zachrypniętym Kogutem" Glewo: opinie

Czy dania serwowane w "Pod Zachrypniętym Kogutem" w Glewie przypadły do gustu gościom? Jakie opinie o restauracji mają klienci? Poniżej prezentujemy wybrane opinie, które można znaleźć w internecie (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji):

  • - Ceny adekwatne do wielkości porcji. Dania smaczne. Dość długi czas oczekiwania, co potwierdza tylko, że nie są one odgrzewane. Mało stolików co sprawia, że jak nie trafimy na wolne miejsce to poczekamy z godzinę albo i dłużej. A nawet jak trafimy na miejsce, a przed nami będzie kilka zamówień - to też z godzinę poczekamy. Ale jeżeli jesteśmy na to przygotowani - to warto !!!!! - Rafał.
  • - Polecam z całego serca. Swojskie smaczne jedzonko do tego z pięknym widokiem na Wisłę - Karolina.
  • - Dania pyszne, porcje ogromne, atmosfera przemiła a widok jak z obraza. Polecam:) - Agata.
  • - Kuchnia mistrzostwo świata, wszystko świeże, swojskie i pyszne. Dania i smaki których nie sposób znaleźć nigdzie indziej. I te widoki.. Gorąco polecam! - Artur.
  • - Menu wydrukowane na kartce a4, pokreślone długopisem - do wyboru 2 zupy i 3 dania główne... kelner zdawał się pracować tam za karę, zero zainteresowania gośćmi. Jedzenie bardzo słabe. Nie polecam - Natalia.
  • - Rewelacyjne miejsce, jedyne w swoim rodzaju - Aleksandra.
  • - Byłam po rewolucji Magdy Gesler to był mój pierwszy i ostatni raz. Danie było nieadekwatne do menu z karty. Zamiast buraczków z orzechami podano nam paprykę z octu. Pupeciki to jeden kotlet które miały być w sosie piczeniowym a był smażony i podlany wodą. Porcja mała a cena dość spora. Kompot dretwy. Porażka - Beata.

"Pod Zachrypniętym Kogutem" Glewo: menu

Co znalazło się w menu "Pod Zachrypniętym Kogutem" po wizycie Magdy Gessler? Po Kuchennych rewolucjach specjalnością restauracji ma być kuchnia regionalna, oparta na produktach z gospodarstwa, przygotowywana w oparciu o tradycyjne receptury. Co więc można zjeść w restauracji "Pod Zachrypniętym Kogutem" po Kuchennych rewolucjach? Prezentujemy wybrane potrawy, które znalazły się w nowym menu:

  • Pulpet z kaczki w sosie pieczeniowym Pani Magdy Gessler podawane z kopytkami i surówką z czerwonych buraków,
  • Pieczeń jagnięca z tymiankiem, czosnkiem i rozmarynem podawana z puree z ziemniaków z masłem,
  • Sandacz w sosie śmietanowo-koperkowym podawany z ziemniakami i surówką francuską,
  • Czernina dobrzyńska,
  • Żurek z jajem podawany w chlebie,
  • Maczanka krakowska /karczek duszony w sosie własnym podawany z pampuchami,
  • Sodziak - regionalne pieczywo z Ziemi Dobrzyńskiej z autorskim kotletem z drobiu ,warzywami i sosami,
  • Czulent dobrzyński (potrawa żydowska z gęsią) - potrawa jednogarnkowa z fasoli ,pęczaku i ziemniaków z jajem i zawsze innym mięsem,
  • Jagnięcina w różnych odsłonach,
  • szarlotka Magdy Gessler z bitą śmietaną i lodami

Na miejscu można również zakupić m.in.:

  • domowy bigos,
  • krokiety,
  • sałatkę jarzynową,
  • wiejskie twarogi,
  • wędliny z własnej wędzarni.

"Pod Zachrypniętym Kogutem" Kuchenne rewolucje online

Jeśli nie mogliście zobaczyć tego odcinka Kuchennych rewolucji w telewizji, nic straconego! Wszystkie odcinki Kuchennych rewolucji są dostępne online w internecie na player.pl:

Kuchenne rewolucje "Pod Zachrypniętym Kogutem" Glewo online

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska