"Pod Zachrypniętym Kogutem" Kuchenne rewolucje
Zagroda "Pod Zachrypniętym Kogutem" w Glewie przeszła Kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Znana restauratorka i jej ekipa mieli zaledwie kilka dni, by pomóc właścicielom, odnowić wnętrze i wprowadzić do menu nowe dania.
Kuchenne rewolucje. Te restauracje odwiedzi Magda Gessler w ...
Jak przebiegały Kuchenne rewolucje i czy można je uznać za udane? Odpowiedź poznamy, oglądając najnowszy odcinek Kuchennych rewolucji w czwartek, 17 października 2019 roku, o godz. 21.30 na antenie TVN.
Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...
"Pod Zachrypniętym Kogutem" Glewo: opinie
Czy dania serwowane w "Pod Zachrypniętym Kogutem" w Glewie przypadły do gustu gościom? Jakie opinie o restauracji mają klienci? Poniżej prezentujemy wybrane opinie, które można znaleźć w internecie (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji):
- - Ceny adekwatne do wielkości porcji. Dania smaczne. Dość długi czas oczekiwania, co potwierdza tylko, że nie są one odgrzewane. Mało stolików co sprawia, że jak nie trafimy na wolne miejsce to poczekamy z godzinę albo i dłużej. A nawet jak trafimy na miejsce, a przed nami będzie kilka zamówień - to też z godzinę poczekamy. Ale jeżeli jesteśmy na to przygotowani - to warto !!!!! - Rafał.
- - Polecam z całego serca. Swojskie smaczne jedzonko do tego z pięknym widokiem na Wisłę - Karolina.
- - Dania pyszne, porcje ogromne, atmosfera przemiła a widok jak z obraza. Polecam:) - Agata.
- - Kuchnia mistrzostwo świata, wszystko świeże, swojskie i pyszne. Dania i smaki których nie sposób znaleźć nigdzie indziej. I te widoki.. Gorąco polecam! - Artur.
- - Menu wydrukowane na kartce a4, pokreślone długopisem - do wyboru 2 zupy i 3 dania główne... kelner zdawał się pracować tam za karę, zero zainteresowania gośćmi. Jedzenie bardzo słabe. Nie polecam - Natalia.
- - Rewelacyjne miejsce, jedyne w swoim rodzaju - Aleksandra.
- - Byłam po rewolucji Magdy Gesler to był mój pierwszy i ostatni raz. Danie było nieadekwatne do menu z karty. Zamiast buraczków z orzechami podano nam paprykę z octu. Pupeciki to jeden kotlet które miały być w sosie piczeniowym a był smażony i podlany wodą. Porcja mała a cena dość spora. Kompot dretwy. Porażka - Beata.
"Pod Zachrypniętym Kogutem" Glewo: menu
Co znalazło się w menu "Pod Zachrypniętym Kogutem" po wizycie Magdy Gessler? Po Kuchennych rewolucjach specjalnością restauracji ma być kuchnia regionalna, oparta na produktach z gospodarstwa, przygotowywana w oparciu o tradycyjne receptury. Co więc można zjeść w restauracji "Pod Zachrypniętym Kogutem" po Kuchennych rewolucjach? Prezentujemy wybrane potrawy, które znalazły się w nowym menu:
- Pulpet z kaczki w sosie pieczeniowym Pani Magdy Gessler podawane z kopytkami i surówką z czerwonych buraków,
- Pieczeń jagnięca z tymiankiem, czosnkiem i rozmarynem podawana z puree z ziemniaków z masłem,
- Sandacz w sosie śmietanowo-koperkowym podawany z ziemniakami i surówką francuską,
- Czernina dobrzyńska,
- Żurek z jajem podawany w chlebie,
- Maczanka krakowska /karczek duszony w sosie własnym podawany z pampuchami,
- Sodziak - regionalne pieczywo z Ziemi Dobrzyńskiej z autorskim kotletem z drobiu ,warzywami i sosami,
- Czulent dobrzyński (potrawa żydowska z gęsią) - potrawa jednogarnkowa z fasoli ,pęczaku i ziemniaków z jajem i zawsze innym mięsem,
- Jagnięcina w różnych odsłonach,
- szarlotka Magdy Gessler z bitą śmietaną i lodami
Na miejscu można również zakupić m.in.:
- domowy bigos,
- krokiety,
- sałatkę jarzynową,
- wiejskie twarogi,
- wędliny z własnej wędzarni.
"Pod Zachrypniętym Kogutem" Kuchenne rewolucje online
Jeśli nie mogliście zobaczyć tego odcinka Kuchennych rewolucji w telewizji, nic straconego! Wszystkie odcinki Kuchennych rewolucji są dostępne online w internecie na player.pl:
