https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Profiterolki. Co to jest? [MILIONERZY PYTANIE - MAMY ODPOWIEDŹ]

S, AIP
Wiosenny sezon „Milionerów” oglądało średnio 2,35 mln widzów. Teleturniej podniósł widownię swojego pasma o 1,55 mln osób. TVN w czasie jego emisji zajął drugie miejsce w rynku telewizyjnym - podają wirtualne media.
Wiosenny sezon „Milionerów” oglądało średnio 2,35 mln widzów. Teleturniej podniósł widownię swojego pasma o 1,55 mln osób. TVN w czasie jego emisji zajął drugie miejsce w rynku telewizyjnym - podają wirtualne media. Sylwia Dąbrowa
Trwa kolejny odcinek teleturnieju Milionerzy. Padło kolejne pytanie, my sprawdzamy dla was odpowiedź: Profiterolki to?

Wiosenny sezon „Milionerów” oglądało średnio 2,35 mln widzów. Teleturniej podniósł widownię swojego pasma o 1,55 mln osób. TVN w czasie jego emisji zajął drugie miejsce w rynku telewizyjnym - podają wirtualne media.

Jedyną osobą, której udało się wygrać milion w polskiej wersji programu jest Krzysztof Wójcik, który swoje pytanie za milion usłyszał w 2010 roku.

Wojciech Czubak. W "Milionerach" zaryzykował w pytaniu za pół miliona złotych.

Źródło:
TVN

Ponieważ babcia Czerwonego Kapturka niedomagała, wnuczka niosła jej: [MILIONERZY PYTANIE I ODPOWIEDŹ]

Milionerzy to teleturniej, w którym należy prawidłowo odpowiedzieć na dwanaście pytań, by wygrać główną nagrodę. Zawodnik ma do dyspozycji podpowiedzi, a w drodze do zwycięstwa może skorzystać z trzech kół ratunkowych: "pytanie do przyjaciela", "pół na pół" i "pytanie do publiczności". Zagadnienia mają różnorodną tematykę i stopień trudności. Prawidłowa odpowiedź na pytanie drugie i siódme zapewnia uczestnikowi kwotę gwarantowaną.

Dzisiejsze pytanie: Profiterolki to

  • mają trzy kółka i hamulec
  • nawijamy na szpule
  • tną bobiny papieru
  • nadziewamy bitą śmietaną

Prawidłowa odpowiedź to: nadziewamy bitą śmietaną

Profiterolki (za Wikipedia.pl) to francuskie, niewielkie ciastka z ciasta ptysiowego, wypiekane na blasze. Opcjonalnie wypełnione bitą śmietaną, lodami lub innym kremem. Z wierzchu oblewane są sosem czekoladowym.

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska