Gospodarstwo Zielarskie, Agnieszka i Piotr Wróbel w Gołotach i Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Unisław to dwóch z 10 nowych członków sieci Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze. Sieć regionalna ma 72 członków. W Osadzie Karbówko w Elgiszewie wręczono certyfikaty nowym członkom. To małe i średnie firmy rolno-spożywcze - producenci i dystrybutorzy żywności. We współpracy z samorządem województwa promują kulinarne tradycje regionu, a konsumenci zyskują gwarancję jakości i pochodzenia produktu. Samorząd województwa wspiera ich poprzez organizację działań promocyjnych.
Jcek Śldź
Gospodarstwo Zielarskie, Agnieszka i Piotr Wróbel w Gołotach i Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Unisław to dwóch z 10 nowych członków sieci Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze. Sieć regionalna ma 72 członków. W Osadzie Karbówko w Elgiszewie wręczono certyfikaty nowym członkom. To małe i średnie firmy rolno-spożywcze - producenci i dystrybutorzy żywności. We współpracy z samorządem województwa promują kulinarne tradycje regionu, a konsumenci zyskują gwarancję jakości i pochodzenia produktu. Samorząd województwa wspiera ich poprzez organizację działań promocyjnych.
Wideo
Ostatnia droga Franciszka. Papież spoczął w ukochanej bazylice