Restauracja Lwów w "Kuchennych Rewolucjach"
Tym razem znana restauratorka odwiedziła restaurację Relax w Chełmie. Lokal istnieje w dzielnicy kolejowej od bardzo dawna. W czasach PRL-u jego klientelę stanowili pracownicy wielu zakładów przemysłowych, które funkcjonowały na około. W dzień restauracja pełniła rolę stołówki, a wieczorami odbywały się w niej dancingi.
Gdy poznajemy pana Mirka, jest właścicielem Relaxu od roku. Aby uszanować tradycje, nie chciał nic zmieniać, co niestety przełożyło się na brak klientów. Czy Magda Gessler i jej "Kuchenne Rewolucje" postawiły restaurację na nogi?
Na pierwszy ogień poszła nazwa. I tak Relax odszedł w zapomnienie, a powstała Restauracja Lwów. Zmieniło się także menu, a w karcie można znaleźć specjały kuchni ukraińskiej.
Restauracja Lwów - ceny, menu, opinie
[lista]
[*]Pierś z grilla - 20 zł
[*]Schabowy po chełmsku - 19 zł
[*]Karkówka w cieście na ostro - 19 zł
[*]Szaszłyk drobiowy - 18 zł
[*]Placki ziemniaczane z dipem serowym - 10 zł
Restauracja Lwów - opinie
"Potrawy są wyszukane i bardzo smaczne. Nie jest drogo. Obsługa na wysokim poziomie. Czas oczekiwania 20 minut. Wydaje się długo, ale w miłym towarzystwie, szybko czas leci. Polecam 10/10".
"Nie wiem, co o tym napisać. Niby po kuchennych rewolucjach było dobrze, ale z perspektywy czasu myślę, że wraca tylnymi drzwiami stara stołówka. Dania jeszcze się bronią, ceny odstraszają, porcje skąpe".
"Bardzo dobre jedzenie w rozsądnej cenie i miła oraz profesjonalna obsługa".
"Troszkę ospały kelner, nie ma warunków do przewinięcia małego dziecka, ale główny powód wizyty w restauracji, czyli jedzenie jest świetne!"
"Nie jest źle. Mankamentem jest źle funkcjonująca wentylacja kuchni. Na sali czuć je za bardzo".
"Było mi bardzo miło zjeść tu obiad. Kulturalni kelnerzy i fenomenalny ogródek w centrum miasta. Świetne jedzenie w przystępnej cenie. Czas oczekiwania na zamówienie 10-15 minut, za to danie było gorące jak należy. Na pewno wrócę".
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news