Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Restaurację Czerwony Kapturek zastąpił Kotlet Bistro. Kuchenne Rewolucje w Poznaniu [MENU, OPINIE, CENY]

mw-g
Czerwony Kapturek w Poznaniu - ta restauracja stała się bohaterką nowego odcinka w najnowszym sezonie programu "Kuchenne rewolucje". Magda Gessler odwiedziła Poznań i znajdującą się tam restaurację Czerwony Kapturek. Tradycyjnie zmieniła się nazwa - na Kotlet Bistro. Czy rewolucja się udała, a menu Kotlet Bistro podbiło serca i podniebienia smakoszy?
Czerwony Kapturek w Poznaniu - ta restauracja stała się bohaterką nowego odcinka w najnowszym sezonie programu "Kuchenne rewolucje". Magda Gessler odwiedziła Poznań i znajdującą się tam restaurację Czerwony Kapturek. Tradycyjnie zmieniła się nazwa - na Kotlet Bistro. Czy rewolucja się udała, a menu Kotlet Bistro podbiło serca i podniebienia smakoszy? kadr z programu Kuchenne Rewolucje
Czerwony Kapturek w Poznaniu - ta restauracja stała się bohaterką nowego odcinka w najnowszym sezonie programu "Kuchenne rewolucje". Magda Gessler odwiedziła Poznań i znajdującą się tam restaurację Czerwony Kapturek. Tradycyjnie zmieniła się nazwa - na Kotlet Bistro. Czy rewolucja się udała, a menu Kotlet Bistro podbiło serca i podniebienia smakoszy?

Kotlet Bistro zamiast Czerwony Kapturek w "Kuchennych Rewolucjach"

Przy ul. Ul. Św. Czesława 12 w Poznaniu mieści się restauracja Czerwony Kapturek. Jej właścicielka dramatycznie potrzebują pomocy w prowadzeniu swojego biznesu. Z pomocą przychodzi jej Magda Gessler wraz z programem Kuchenne Rewolucje.

Czerwony Kapturek w Poznaniu - ta restauracja stała się bohaterką nowego odcinka w najnowszym sezonie programu "Kuchenne rewolucje".
Czerwony Kapturek w Poznaniu - ta restauracja stała się bohaterką nowego odcinka w najnowszym sezonie programu "Kuchenne rewolucje". Magda Gessler odwiedziła Poznań i znajdującą się tam restaurację Czerwony Kapturek. Tradycyjnie zmieniła się nazwa - na Kotlet Bistro. Czy rewolucja się udała, a menu Kotlet Bistro podbiło serca i podniebienia smakoszy? kadr z programu Kuchenne Rewolucje

Trwa już 17. sezon "Kuchennych rewolucji". Odcinek piąty, w którym zobaczymy przemianę Czerwonego Kapturka w Kotlet Bistro zostanie wyemitowany w czwartek, 22.03.2018, o godzinie 21.30 na antenie TVN.

W jakich restauracjach Magda Gessler przeprowadzi Kuchenne rewolucje w nowym sezonie programu? Zobaczcie:

Jeśli już nie możecie doczekać się nowego sezonu Kuchennych rewolucji i jesteście ciekawi, jakie restauracje tym razem odwiedziła Magda Gessler, uchylamy rąbka tajemnicy. Zobaczcie, w jakich lokalach kręcono odcinki, które zobaczymy w Kuchennych rewolucjach 2018. Nie zabraknie również restauracji z naszego regionu. Pierwszy odcinek nowego sezonu już w czwartek, 22 lutego 2018, o godz. 21.30 na antenie TVN.Wideo: Kuchenne rewolucje | Nowy sezon | Zwiastunźródło: TVN/x-news

Te restauracje zobaczymy w najnowszym sezonie Kuchennych rew...

Kotlet Bistro (dawniej Czerwony Kapturek) menu:

Tradycyjnie Magda Gessler zmieniła nazwę restauracji, w której przeprowadzała Kuchenne Rewolucje. I tak zamiast poznańskiego Czerwonego Kapturka powstał Kotlet Bistro. Nazwa Czerwony Kapturek oznaczała, że zawsze było w koszyczku coś na ząb. Nowa nazwa - Kotlet Bistro - sama wskazuje, co będzie kulinarnym motywem przewodnim.

Czerwony Kapturek w Poznaniu - ta restauracja stała się bohaterką nowego odcinka w najnowszym sezonie programu "Kuchenne rewolucje".
Czerwony Kapturek w Poznaniu - ta restauracja stała się bohaterką nowego odcinka w najnowszym sezonie programu "Kuchenne rewolucje". Magda Gessler odwiedziła Poznań i znajdującą się tam restaurację Czerwony Kapturek. Tradycyjnie zmieniła się nazwa - na Kotlet Bistro. Czy rewolucja się udała, a menu Kotlet Bistro podbiło serca i podniebienia smakoszy? kadr z programu Kuchenne Rewolucje

W menu Kotlet Bistro (dawniej Czerwonego Kapturka) znajdziemy kotlety w różnych odsłonach i wariacjach. Ceny kotletów wahają się od 18 zł do 33 zł.

  • tradycyjny, czyli kotlet schabowy marynowany w cebuli i mleku + dodatki - 18 zł
  • cebulak, czyli podwójny kotlet schabowy przekładany karmelizowaną cebulką w winie i tymianku + dodatki - 25 zł
  • Pan Boczek, czyli podwójny kotlet schabowy przekładany prażonym boczkiem i cebulką + dodatki - 30 zł
  • Janosik, czyli podwójny kotlet schabowy przekładany serem królewskim, mozzarellą i oscypkiem + dodatki - 30 zł
  • panierowany ser camembert na mixie sałat z warzywnymi dodatkami, granatem i żurawiną - 16 zł

Każdego dnia proponowane jest także specjalne menu, które publikowane jest na fanpage'u Kotlet Bistro na facebooku. I tak we środę obiadem dnia był De Volaille z pyrkami duszonymi i groszkiem na masełku za 18 zł. Zupą dnia była pomidorowa z lanymi kluseczkami za 7 zł.

Czerwony Kapturek, czyli Kotlet Bistro po Kuchennych Rewolucjach - opinie:

Jakie opinie o Kotlet Bistro można znaleźć w internecie? Poniżej przytaczamy wybrane opinie (ich treść nie musi być zgodna ze stanowiskiem redakcji):

- My favorite traditional Polish restaurant in Poznan. The food tastes like at grandma's house! (Moja ulubiona tradycyjnie polska restauracja w Poznaniu. Jedzenie smakuje jak u babci) - komentuje Rafał.
- Pysznie i domowo. Polecam każdemu, kto tęskni do domowej kuchni. Naprawdę jak u mamy! - pisze Roma.
- Ja jestem od Was uzależniona, szczególnie od Camemberta, który jest tak pyszny, obrzydliwie smaczny mniam... mniam... że aż po nocach mi się śni... Kotlety pierwsza klasa, nawet faceci nie są wstanie ich do końca przerobić bo porcja ogromna. A dla dzieci polecam mizerie - przyznaje Joanna.

Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii

Źródło:
TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska