
Do tego, codziennie proponowane jest danie dnia, przygotowane według własnych receptur kucharzy.
Na zdjęciu: tofucznica z chlebkiem gryczanym

Karramba – ostatnia z propozycji – znana jest przede wszystkim z dań z wołowiny i podrobów, jak bycze jądra, żołądki, móżdżek.
Na zdjęciu: łosoś z pieca

Ciekawostką jest, że steki podawane są na gorącym kamieniu. Sam klimat lokalu jest dość mroczny. Skąd pomysł na to, by nadać temu miejscu taki charakter?
Na zdjęciu: stek z antrykotu, podany na gorącym kamieniu

- Chcieliśmy nawiązać do legendy o diable Węgliszku, który wraz z Mistrzem Twardowskim mieszkał i przyjmował w gospodzie interesantów. Stąd też na naszej ścianie cytat: „Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy” – opowiada Paulina Franczak z Restauracji Karramba.
Na zdjęciu: mule w białym winie