5 z 8
Fermentacja naturalnych grzybów – to pierwszy i...
fot. Fot. materiały prasowe Foods Brothers

Fermentacja naturalnych grzybów – to pierwszy i najważniejszy etap produkcji tego wegańskiego przysmaku. Właśnie na tym etapie powstaje tzw. mykoproteina, białko będące głównym składnikiem roślinnego jajka, które jak zapewnia producent w ogóle nie zawiera cholesterolu. W składzie znalazły się również takie produkty jak m.in. mleko migdałowe, skrobia ziemniaczana czy oliwa z oliwek.

6 z 8
To właśnie roślinne zamienniki oraz produkty wyprodukowane w...
fot. Jacek Smarz / Polska Press

To właśnie roślinne zamienniki oraz produkty wyprodukowane w sposób alternatywny w przyszłości będą odgrywać główną rolę w naszej codziennej diecie.

7 z 8
Ponadto 43 proc. Polaków przyznaje, że nie rezygnując ze...
fot. Arkadiusz Wojtasiewicz / Polska Press

Ponadto 43 proc. Polaków przyznaje, że nie rezygnując ze spożycia mięsa całkowicie, mocno je ogranicza . Jednak, co może być zaskakujące, na roślinne alternatywy w zdecydowanej większości – stanowiącej 93 proc. badanych – decydują się osoby, które na co dzień jedzą mięso

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Szok! Nie żyje Tomasz "Papaj" Lech, grudziądzki kulturysta i strongman

Szok! Nie żyje Tomasz "Papaj" Lech, grudziądzki kulturysta i strongman

Taniec i śpiew! Wesoło było na XII Koncercie Muzyki Filmowej w Grudziądzu. Zdjęcia

Taniec i śpiew! Wesoło było na XII Koncercie Muzyki Filmowej w Grudziądzu. Zdjęcia

Polecamy

"Makbet" był ostatnim spektaklem festiwalu Grudziądzka Wiosna Teatralna. Mamy zdjęcia

"Makbet" był ostatnim spektaklem festiwalu Grudziądzka Wiosna Teatralna. Mamy zdjęcia

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Tak było podczas imprezy "Goplanie dla Autyzmu" w Kruszwicy

Tak było podczas imprezy "Goplanie dla Autyzmu" w Kruszwicy