
Awokado
Kiedy używasz awokado, zamiast od razu wyrzucać skórkę, odwróć ją resztką miąższu na zewnątrz wetrzyj go w twarz. Skóra twarzy będzie odświeżona i nawilżona.

Ogórek
Pomoże w walce z mrówkami. Skórki ogórka rozłóż na progu drzwi, przez które mrówki dostają się do domu. Niepotrzebne są żadne chemikalia, natomiast im bardziej gorzki ogórek tym lepiej.

Marchewka
Skórki marchewki zanurz w mieszance mąki, jajka i ulubionych przypraw. Smaż na głębokim tłuszczu i zajadaj z ulubionym sosem.

Arbuz
Skórki arbuza są jadalne i mają wiele zastosowań w kuchni. Można je chociażby dodać do smoothie, pokroić w kostkę i dodać do sałatki, albo starcie skórki i dodawanie jej do sałatek czy słodkich wypieków. Z arbuzowych skórek można również przygotować jam, który będzie idealny nie tylko do słodkich dań, ale również do mięs.