
Keto pieguski
Składniki: 80 g masła orzechowego, 65 g mąki migdałowej i 65 g kokosowej, 60 g masła, 30 g czekolady gorzkiej, 20 g erytrytolu
Wykonanie: czekoladę kroimy na mniejsze kawałki. Pozostałe składniki - masło, masło orzechowe, mąki, erytrytol miksujemy na jednolitą masę. Formujemy 12 ciasteczek. Wgniatamy w nie kawałki czekolady. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C około 20 minut

Dietetyczne muffinki
Składniki: 3 jajka, 45 g mąki kokosowej, 60 g roztopionego oleju kokosowego lub masła klarowanego, pół łyżeczki sproszkowanej wanilii, pół łyżeczki proszku do pieczenia lub sody, szczypta soli, 4-6 łyżek wody, 60 g owoców jagodowych np. maliny, borówki, porzeczki, słodzik
Wykonanie: jajka miksujemy z roztopionym tłuszczem i łyżeczką słodziku. W drugim naczyniu mieszamy suche składniki - wanilię, mąkę kokosową, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Łączymy z masą jajeczną. Dodajemy stopniowo po 1 łyżce zimnej wody, ciągle mieszając. Dodajemy owoce. Delikatnie mieszamy. Ciasto umieszczamy w silikonowych foremkach lub metalowej wyłożonej papilotkami. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 190° C.

Gotowe przekąski na słodko
Jeśli nie mamy czasu/możliwości przygotowania słodkiej przekąski w sklepach znajdziemy sporo gotowych produktów w wersji keto czy proteinowej. To m.in. musy, ciastka, galaretki, batony, desery nabiałowe, orzechy czy migdały w gorzkiej czekoladzie