Redakcja
Magda Gessler przeprowadziła Kuchenne rewolucje w restauracji "Smacznego" w Baninie. Od teraz lokal nazywa się "Lis i Kura".
Magda Gessler przeprowadziła Kuchenne rewolucje w restauracji "Smacznego" w Baninie. Od teraz lokal nazywa się "Lis i Kura". Jaroslaw Solomacha / zdjęcie ilustracyjne
"Lis i Kura" to nowa nazwa dawnej restauracji "Smacznego" w Baninie. Lokal przeszedł Kuchenne rewolucje pod czujnym okiem Magdy Gessler. Jakie są teraz opinie o restauracji "Lis i Kura"? Co znalazło się w menu Magdy Gessler? Sprawdźcie!

"Smacznego" / "Lis i Kura" - Kuchenne rewolucje w Baninie

Restauracja "Smacznego" w Baninie przeszła Kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Znana restauratorka zmieniła nazwę lokalu na "Lis i Kura" i odnowiła wnętrze. Na ścianach królują od teraz odcienie zieleni i rudości, a w menu pojawiły się nowe dania, m.in. faszerowane kurczaki baby z trzema różnymi nadzieniami.



Kuchenne rewolucje w Grudziądzu. Jak radzi sobie lokal "Przy...

Jak przebiegały Kuchenne rewolucje w Baninie i czy można je uznać za udane? Odpowiedź poznamy, oglądając najnowszy odcinek Kuchennych rewolucji w "Smacznego" w czwartek, 26 marca 2020 roku, o godz. 21.30 na antenie TVN lub na player.pl.

Czytaj także

"Lis i Kura" Banino opinie

Czy dania serwowane w restauracji "Lis i Kura" w Baninie przypadły do gustu gościom? Jakie opinie o dawnej restauracji „Smacznego”, przechrzczonej przez Magdę Gessler na "Lis i Kura", mają klienci? Poniżej prezentujemy wybrane opinie, które można znaleźć w internecie (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji):

  • - Fajne i smaczne miejsce - Maciej
  • - Dobre jedzenie zarówno wege jak i dla tych mięsożernych. Ciekawy wystrój i miła obsługa. Polecam! - Adam
  • - Bardzo pyszne jedzonko! Jadłam kotlety z pieczarek i jajek z ziemniakami i surowkami (zestaw vege) i jestem bardzo zadowolona. Porcja nie za duża i nie za mała. Ceny nie drogie. Wystrój przepiękny jednak w lokalu było zimno dlatego 4 gwiazdki ale ogólnie polecam - Amanda
  • - Tragedia. Po pseudo rewolucjach nigdy już tam nie pojadę. Rosół? Hmm. To nie rosół to pół miseczki tłuszczu a reszta to niedoprawiony wywar. Obrzydliwe. Kura faszerowana? Nie nie, to nie kura to raczej przepiórka i również nie doprawiona i nie dopieczona. TRAGEDIA!!! - Maciej
  • - Byliśmy pierwszy raz. Oczywiście przyciągnął nas fakt że była tu Magda Gesler. Jedliśmy devolaya z ziemniakami i surówką. Kotlet i surówka świeżutkie. Ziemniaki niestety nie. Wystrój ciekawy. Obsługa... poprawna - Andrzej
  • - Ogólnie pierogi z twarogiem pierwsza klasa lecz rosół trochę mało doprawiony ale tak to jest dobrze - Kasia
  • - Jak na restauracje po kuchennych rewolucjach przystało powinno być smacznie i przytulnie. A tu menu jak w jakimś barze dla tirów. Suche ziemniaki i kawałek nie dopieczonego do volaie. Najgorsze jedzenie jakie można dostać na Kaszubach. Odradzam, omijać szerokim łukiem. Szkoda pieniędzy - Reeds Reeds
  • - Po p. Gessler nie zostało nic, jest tak jak było, tylko chyba drożej. Dania z bemarów w cenach restauracyjnych.
  • Rozpikselowane grafiki lisa i kury pokazują dbałość o szczegóły. Menu skrajnie skomplikowane, to z kuchni, to z gara, to na szybko, tego nie ma - Aleksandra
  • - Powiem Wam że kluski i polędwiczki rewelacja. Dawno nie jedliśmy tak dobrego obiadku. Jedyny mały minus to cena - Michał

Jak widać, opinie o restauracji "Lis i Kura" po Kuchennych rewolucjach są bardzo podzielone. Niektórzy goście zachwycają się jedzeniem, inni uważają, że po smaku dań z przepisów Magdy Gessler nie ma już śladu. Jak jest w rzeczywistości? Najlepiej osobiście wybrać się do restauracji "Lis i Kura" i wyrobić sobie własne zdanie.

Tym lokalom w Kujawsko-Pomorskiem nie pomogły Kuchenne Rewolucje

"Lis i Kura" Banino: menu, ceny

Co znalazło się w menu restauracji "Lis i Kura" po Kuchennych rewolucjach? W restauracji mają królować kurczaki baby faszerowane na trzy sposoby: po węgiersku, po polsku, po marokańsku. Poniżej prezentujemy wybrane potrawy, które do menu wprowadziła Magda Gessler:

  • Rosół
  • Potrawka na kanapce
  • Faszerowany kurczak baby: po węgiersku, po polsku, po marokańsku

Restauracje idealne na niedzielny obiad. Te z powodzeniem pr...

"Smacznego" / "Lis i Kura" Kuchenne rewolucje online

Jeśli nie mogliście zobaczyć tego odcinka Kuchennych rewolucji w telewizji, nic straconego! Wszystkie odcinki Kuchennych rewolucji są dostępne online w internecie na player.pl: TUTAJ.

Jedzenie wolimy zamawiać lub brać na wynos

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Podaj powód zgłoszenia

R
Rafi Katowice 2020

Przynajmiej pani Gesler pokazuje w jakim syfie i gnoju w tych pseudo restauracjach sporzadzaja ludziom potrawy za ktore często kaza sobie slono płacić. Niedbalstwo i niechlujstwo trzeba tepic bo kiedys ktos moze sie poważnie zatruc tym jedzeniem przyrzadzanym w gnoju i syfie.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3