"Smacznego" / "Lis i Kura" - Kuchenne rewolucje w Baninie
Restauracja "Smacznego" w Baninie przeszła Kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Znana restauratorka zmieniła nazwę lokalu na "Lis i Kura" i odnowiła wnętrze. Na ścianach królują od teraz odcienie zieleni i rudości, a w menu pojawiły się nowe dania, m.in. faszerowane kurczaki baby z trzema różnymi nadzieniami.
Kuchenne rewolucje w Grudziądzu. Jak radzi sobie lokal "Przy...
Jak przebiegały Kuchenne rewolucje w Baninie i czy można je uznać za udane? Odpowiedź poznamy, oglądając najnowszy odcinek Kuchennych rewolucji w "Smacznego" w czwartek, 26 marca 2020 roku, o godz. 21.30 na antenie TVN lub na player.pl.
Czytaj także
"Lis i Kura" Banino opinie
Czy dania serwowane w restauracji "Lis i Kura" w Baninie przypadły do gustu gościom? Jakie opinie o dawnej restauracji „Smacznego”, przechrzczonej przez Magdę Gessler na "Lis i Kura", mają klienci? Poniżej prezentujemy wybrane opinie, które można znaleźć w internecie (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji):
- - Fajne i smaczne miejsce - Maciej
- - Dobre jedzenie zarówno wege jak i dla tych mięsożernych. Ciekawy wystrój i miła obsługa. Polecam! - Adam
- - Bardzo pyszne jedzonko! Jadłam kotlety z pieczarek i jajek z ziemniakami i surowkami (zestaw vege) i jestem bardzo zadowolona. Porcja nie za duża i nie za mała. Ceny nie drogie. Wystrój przepiękny jednak w lokalu było zimno dlatego 4 gwiazdki ale ogólnie polecam - Amanda
- - Tragedia. Po pseudo rewolucjach nigdy już tam nie pojadę. Rosół? Hmm. To nie rosół to pół miseczki tłuszczu a reszta to niedoprawiony wywar. Obrzydliwe. Kura faszerowana? Nie nie, to nie kura to raczej przepiórka i również nie doprawiona i nie dopieczona. TRAGEDIA!!! - Maciej
- - Byliśmy pierwszy raz. Oczywiście przyciągnął nas fakt że była tu Magda Gesler. Jedliśmy devolaya z ziemniakami i surówką. Kotlet i surówka świeżutkie. Ziemniaki niestety nie. Wystrój ciekawy. Obsługa... poprawna - Andrzej
- - Ogólnie pierogi z twarogiem pierwsza klasa lecz rosół trochę mało doprawiony ale tak to jest dobrze - Kasia
- - Jak na restauracje po kuchennych rewolucjach przystało powinno być smacznie i przytulnie. A tu menu jak w jakimś barze dla tirów. Suche ziemniaki i kawałek nie dopieczonego do volaie. Najgorsze jedzenie jakie można dostać na Kaszubach. Odradzam, omijać szerokim łukiem. Szkoda pieniędzy - Reeds Reeds
- - Po p. Gessler nie zostało nic, jest tak jak było, tylko chyba drożej. Dania z bemarów w cenach restauracyjnych.
- Rozpikselowane grafiki lisa i kury pokazują dbałość o szczegóły. Menu skrajnie skomplikowane, to z kuchni, to z gara, to na szybko, tego nie ma - Aleksandra
- - Powiem Wam że kluski i polędwiczki rewelacja. Dawno nie jedliśmy tak dobrego obiadku. Jedyny mały minus to cena - Michał
Jak widać, opinie o restauracji "Lis i Kura" po Kuchennych rewolucjach są bardzo podzielone. Niektórzy goście zachwycają się jedzeniem, inni uważają, że po smaku dań z przepisów Magdy Gessler nie ma już śladu. Jak jest w rzeczywistości? Najlepiej osobiście wybrać się do restauracji "Lis i Kura" i wyrobić sobie własne zdanie.
Tym lokalom w Kujawsko-Pomorskiem nie pomogły Kuchenne Rewolucje
"Lis i Kura" Banino: menu, ceny
Co znalazło się w menu restauracji "Lis i Kura" po Kuchennych rewolucjach? W restauracji mają królować kurczaki baby faszerowane na trzy sposoby: po węgiersku, po polsku, po marokańsku. Poniżej prezentujemy wybrane potrawy, które do menu wprowadziła Magda Gessler:
- Rosół
- Potrawka na kanapce
- Faszerowany kurczak baby: po węgiersku, po polsku, po marokańsku
Restauracje idealne na niedzielny obiad. Te z powodzeniem pr...
"Smacznego" / "Lis i Kura" Kuchenne rewolucje online
Jeśli nie mogliście zobaczyć tego odcinka Kuchennych rewolucji w telewizji, nic straconego! Wszystkie odcinki Kuchennych rewolucji są dostępne online w internecie na player.pl: TUTAJ.
