Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

"Smacznego" / "Lis i Kura" w Baninie po Kuchennych rewolucjach [OPINIE, MENU]

Marta Zalewska
Marta Zalewska
Magda Gessler przeprowadziła Kuchenne rewolucje w restauracji "Smacznego" w Baninie. Od teraz lokal nazywa się "Lis i Kura".
Magda Gessler przeprowadziła Kuchenne rewolucje w restauracji "Smacznego" w Baninie. Od teraz lokal nazywa się "Lis i Kura". Jaroslaw Solomacha / zdjęcie ilustracyjne
"Lis i Kura" to nowa nazwa dawnej restauracji "Smacznego" w Baninie. Lokal przeszedł Kuchenne rewolucje pod czujnym okiem Magdy Gessler. Jakie są teraz opinie o restauracji "Lis i Kura"? Co znalazło się w menu Magdy Gessler? Sprawdźcie!

"Smacznego" / "Lis i Kura" - Kuchenne rewolucje w Baninie

Restauracja "Smacznego" w Baninie przeszła Kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Znana restauratorka zmieniła nazwę lokalu na "Lis i Kura" i odnowiła wnętrze. Na ścianach królują od teraz odcienie zieleni i rudości, a w menu pojawiły się nowe dania, m.in. faszerowane kurczaki baby z trzema różnymi nadzieniami.

Grudziądz to kolejne miasto, które znalazło się na mapie Kuchennych Rewolucji. W 21. sezonie, który na ekranach TVN zobaczymy wiosną zobaczymy odcinek z naszego regionu. Zobaczcie, jak po zmianach radzi sobie lokal "Przyjemnie Podjadaj". Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>>>>

Kuchenne rewolucje w Grudziądzu. Jak radzi sobie lokal "Przy...

Jak przebiegały Kuchenne rewolucje w Baninie i czy można je uznać za udane? Odpowiedź poznamy, oglądając najnowszy odcinek Kuchennych rewolucji w "Smacznego" w czwartek, 26 marca 2020 roku, o godz. 21.30 na antenie TVN lub na player.pl.

Czytaj także

"Lis i Kura" Banino opinie

Czy dania serwowane w restauracji "Lis i Kura" w Baninie przypadły do gustu gościom? Jakie opinie o dawnej restauracji „Smacznego”, przechrzczonej przez Magdę Gessler na "Lis i Kura", mają klienci? Poniżej prezentujemy wybrane opinie, które można znaleźć w internecie (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji):

  • - Fajne i smaczne miejsce - Maciej
  • - Dobre jedzenie zarówno wege jak i dla tych mięsożernych. Ciekawy wystrój i miła obsługa. Polecam! - Adam
  • - Bardzo pyszne jedzonko! Jadłam kotlety z pieczarek i jajek z ziemniakami i surowkami (zestaw vege) i jestem bardzo zadowolona. Porcja nie za duża i nie za mała. Ceny nie drogie. Wystrój przepiękny jednak w lokalu było zimno dlatego 4 gwiazdki ale ogólnie polecam - Amanda
  • - Tragedia. Po pseudo rewolucjach nigdy już tam nie pojadę. Rosół? Hmm. To nie rosół to pół miseczki tłuszczu a reszta to niedoprawiony wywar. Obrzydliwe. Kura faszerowana? Nie nie, to nie kura to raczej przepiórka i również nie doprawiona i nie dopieczona. TRAGEDIA!!! - Maciej
  • - Byliśmy pierwszy raz. Oczywiście przyciągnął nas fakt że była tu Magda Gesler. Jedliśmy devolaya z ziemniakami i surówką. Kotlet i surówka świeżutkie. Ziemniaki niestety nie. Wystrój ciekawy. Obsługa... poprawna - Andrzej
  • - Ogólnie pierogi z twarogiem pierwsza klasa lecz rosół trochę mało doprawiony ale tak to jest dobrze - Kasia
  • - Jak na restauracje po kuchennych rewolucjach przystało powinno być smacznie i przytulnie. A tu menu jak w jakimś barze dla tirów. Suche ziemniaki i kawałek nie dopieczonego do volaie. Najgorsze jedzenie jakie można dostać na Kaszubach. Odradzam, omijać szerokim łukiem. Szkoda pieniędzy - Reeds Reeds
  • - Po p. Gessler nie zostało nic, jest tak jak było, tylko chyba drożej. Dania z bemarów w cenach restauracyjnych.
  • Rozpikselowane grafiki lisa i kury pokazują dbałość o szczegóły. Menu skrajnie skomplikowane, to z kuchni, to z gara, to na szybko, tego nie ma - Aleksandra
  • - Powiem Wam że kluski i polędwiczki rewelacja. Dawno nie jedliśmy tak dobrego obiadku. Jedyny mały minus to cena - Michał

Jak widać, opinie o restauracji "Lis i Kura" po Kuchennych rewolucjach są bardzo podzielone. Niektórzy goście zachwycają się jedzeniem, inni uważają, że po smaku dań z przepisów Magdy Gessler nie ma już śladu. Jak jest w rzeczywistości? Najlepiej osobiście wybrać się do restauracji "Lis i Kura" i wyrobić sobie własne zdanie.

Choć zdecydowana większość lokali w naszym województwie, do których zawitała Magda Gessler radzi sobie teraz znakomicie są i takie, które pomimo Kuchennych Rewolucji sobie nie poradziły. Zobaczcie, jakie lokale zniknęły z mapy naszego regionu.

Tym lokalom w Kujawsko-Pomorskiem nie pomogły Kuchenne Rewolucje

"Lis i Kura" Banino: menu, ceny

Co znalazło się w menu restauracji "Lis i Kura" po Kuchennych rewolucjach? W restauracji mają królować kurczaki baby faszerowane na trzy sposoby: po węgiersku, po polsku, po marokańsku. Poniżej prezentujemy wybrane potrawy, które do menu wprowadziła Magda Gessler:

  • Rosół
  • Potrawka na kanapce
  • Faszerowany kurczak baby: po węgiersku, po polsku, po marokańsku
W ciągu ostatnich kilku lat Magda Gessler odwiedziła kilkanaście restauracji w naszym regionie, by przeprowadzić w nich "Kuchenne rewolucje". Niektóre z nich już nie istnieją, wiele jednak ma się świetnie i zbiera pozytywne opinie gości. Nie masz pomysłu, gdzie zjeść niedzielny obiad? Zobacz restauracje z regionu, które pozytywnie przeszły "Kuchenne rewolucje" i są polecane przez Magdę Gessler.Aby przejść do listy restauracji przesuń zdjęcie gestem lub naciśnij strzałkę w prawo.

Restauracje idealne na niedzielny obiad. Te z powodzeniem pr...

"Smacznego" / "Lis i Kura" Kuchenne rewolucje online

Jeśli nie mogliście zobaczyć tego odcinka Kuchennych rewolucji w telewizji, nic straconego! Wszystkie odcinki Kuchennych rewolucji są dostępne online w internecie na player.pl: TUTAJ.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska