Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 3 - ODC 25. Półwysep Wądzyn, cz. 2

Akcja specjalna Smaki Kujaw i Pomorza

Wideo

Udostępnij:
Dziś ponownie odwiedzamy ośrodek „Półwysep Wądzyń”, gdzie Rafał Godziemski przyrządzi według autorskiego przepisu ryby złowione w tutejszym jeziorze.

W Jeziorze Wądzyńskim żyją m.in. takie gatunki ryb, jak leszcze, szczupaki, okonie sandacze czy węgorze. Nie bez powodu wody te uważane są przez wędkarzy za jedno z najlepszych łowisk w okolicy. Korzystając z tych naturalnych zasobów w nowym odcinku Smaków Kujaw i Pomorza pokażemy dziś, jak smacznie przyrządzić sandacza zapiekanego w sosie pomidorowym.


Sandacz zapiekany w sosie pomidorowym

  • Filet z sandacza
  • Pieprz cytrynowy CYKORIA
  • Przyprawa do ryb morskich i owoców morza CYKORIA
  • Olej
  • Sól
  • Łyżka masła
  • Cebula
  • Łyżka musztardy
  • Kieliszek ouzo
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego POLSKIE PRZETWORY
  • 200 ml soku pomidorowego POLSKIE PRZETWORY
  • 2 ząbki czosnku
  • Odrobina liści selera naciowego
  • Por
  • 100 ml śmietany
  • Pieprz czarny CYKORIA
  • Koperek
  • Liście szpinaku
  • Mozzarella
  • Cytryna

Partnerem odcinka jest:
Polskie Przetwory
Półwysep Wądzyn
Cykoria