Budynek od kilku lat jest siedzibą Towarzystwa Historycznego, które dba o to, aby panowała tu atmosfera z początków XX wieku. Poznając historię tego miejsca, nasz mistrz kuchni opowie też o dawnych początkach lubianego przez wszystkich… ketchupu! Czy wiecie, że ten słynny sos pojawił się w Polsce w 1928 roku?
Sprawdźcie jak można wykorzystać go w kolejnym przepisie:
SKŁADNIKI:
Okoń morski w sosie tysiąca wysp
- pół cebuli
- kiszony ogórek
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- ketchup POLSKIE PRZETWORY, 2 łyżki
- łyżka majonezu
- pieprz cytrynowy CYKORIA
- pieprz biały CYKORIA
- sok z cytryny
- kilka kromek chleba
- olej do smażenia
- łyżka masła
- koperek
- pieprz czarny CYKORIA
- cienkie plasterki okonia
- świeży ogórek do dekoracji
PARTNERZY:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Hakiel złożył ukochanej arabską przysięgę miłości! Poznali się 6 miesięcy temu...
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji