Kręciołki spod Kowala, smaczna szarlotka á la Marynia, a także roladki z łososia zaprezentowali w Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie uczniowie z Zespołu Szkół CKR w Kowalu. Stoisko gastronomiczne tej placówki, która podlega ministrowi rolnictwa, towarzyszyło obradom na temat polskiego dziedzictwa kulinarnego w dobie nowoczesnej produkcji i przetwarzania żywności.
Uczniowie z kowalskiego Zespołu Sszkół CKR przygotowali prezentację pod okiem swoich nauczycieli przedmiotów zawodowych: Anny Górskiej i Ewy Perlińskiej.
Potrawy wystawione były na pięknie udekorowanym stole, a dekorację warzywami i owocami sporządzono w oparciu o zasady carvingu. Poza walorami smakowymi szczególne zaciekawienie budził misternie wykonany paw oraz kompozycje kwiatowe - wykonane z cykorii, rzodkwi, papryki i karambola.
Przy okazji promowano też samą szkołę, która cieszy się dużym zainteresowaniem rolniczej młodzieży z Kowala i okolic.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Zadymy na urodzinach uczestniczki "Rolnika". Karetka pogotowia, gaz pieprzowy. Szok!
- Dni Gąsowskiego w "TTBZ" są policzone?! TAKĄ niespodziankę zgotowała mu produkcja!
- Maja Rutkowski ZROBIŁA TO z premedytacją, teraz się tłumaczy. Okropne, co ją spotkało
- Była pięknością ze "Złotopolskich". Dziś Gabryjelska nie przypomina siebie | ZDJĘCIA