Na obrzeżach Karpacza od 15. lat funkcjonuje hotel Corum, w którym znajduje się przestronna restauracja o tej samej nazwie. Niestety, wiedzą o niej tylko goście hotelowi, którzy wykupując nocleg, posiłek dostają w pakiecie. W tej restauracji nie ma menu, więc jeśli ktokolwiek pojawi się tu, aby coś zjeść, nie ma w zasadzie wyboru. Klient zdany jest wyłącznie na pomysłowość kucharzy i na to, co akurat mają w lodówce.
Czeka ich rewolucja kuchenna Magdy Gessler. Czy Znana restauratorka odmieni lokal? Zobaczcie.
Kuchenne Rewolucje Corum Karpacz [MENU, OPINIE, CENY]
"Kuchenne rewolucje" miały wypromować restaurację hotelu Corum w Karpaczu. Zakończyły się jednak pod Śnieżką spektakularną klapą. Gessler zjawiła się w Karpaczu zimą, a odcinek wyemitowano 3 maja. Widzowie zobaczyli w nim zapuszczoną kuchnię z popsutymi sprzętami, restauratorkę rzucającą przeterminowanymi produktami spożywczymi, kelnera cuchnącego alkoholem i nieradzącą sobie z niczym obsługę. Jak w każdym odcinku, pani Magda w kilka dni dokonała cudu, zakładając w hotelu śniadaniarnię.
Efekt nie był trwały, bo kilka tygodni później, podsumowując odcinek, restauratorka stwierdziła, że Śniadaniarnia nie istnieje. - Ogólnie rzecz biorąc, niczego się tu nie nauczono, nic tu po mnie. Miejsce uważam za nieudane - powiedziała Gessler.
Robert Szczepaniak, menedżer hotelu, był zaskoczony. - Pani Gessler nagrała trzy różne zakończenia. Nie mieliśmy pojęcia, które wybierze - tłumaczy.
Wieczorem wyemitowany zostanie ostatni odcinek najnowszego sezonu Kuchennych Rewolucji. Tym razem Magda Gessler odmieni restauracje Esencja Smaku w Pszowie.
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news