MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Po zalaniu ogórków solanką, szczelnie zakręć słoiki i obróć...
fot. Pixabay

Oto sprytny trik babci, by ogórki kiszone były zawsze jędrne i chrupiące! [1.07.2024 r.]

Zamknięcie i kiszenie ogórków

Po zalaniu ogórków solanką, szczelnie zakręć słoiki i obróć je wieczkiem do spodu. Dzięki temu słoiki dobrze się zamkną, co jest istotne dla prawidłowego procesu kiszenia.

Po około tygodniu ogórki kiszone będą gotowe do spożycia.

Zobacz również

Oddział chirurgii ogólnej w szpitalu w Koszalinie będzie zawieszony na trzy miesiące

Oddział chirurgii ogólnej w szpitalu w Koszalinie będzie zawieszony na trzy miesiące

Uczniowie VI LO im. Herberta w Bełchatowie odwiedzili Portugalię w ramach Erasmusa

NOWE
Uczniowie VI LO im. Herberta w Bełchatowie odwiedzili Portugalię w ramach Erasmusa

Polecamy

Pożar lasów w gminie Mrocza! Na miejscu działa 12 zastępów straży pożarnej i samoloty

Pożar lasów w gminie Mrocza! Na miejscu działa 12 zastępów straży pożarnej i samoloty

Uszkodzone tory PKP między Grudziądzem a Toruniem. Od dziś: awaryjny rozkład jazdy

Uszkodzone tory PKP między Grudziądzem a Toruniem. Od dziś: awaryjny rozkład jazdy

Karpatos – raj dla wspinaczy i nie tylko. Drogi wspinaczkowe przygotowują tu Polacy

Karpatos – raj dla wspinaczy i nie tylko. Drogi wspinaczkowe przygotowują tu Polacy