1 z 5
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay.com, AGW
Ziemniaki z czerwoną skórką
Czerwoną skórkę mają np. ziemniaki odmian Red Lady i Labella. Środek jest tradycyjnie żółtawy.
2 z 5

fot. pixabay.com
Białe odmiany ziemniaków
Biały lub kremowy miąższ ziemniaka zapewnią odmiany: Irys, Irga, Ametyst i Innovator.
3 z 5

fot. pixabay.com
Żółte odmiany ziemniaków
Miąższ o żółtawym kolorze mają ziemniaki odmian: Denar, Lord, Cekin, Tajfun, Owacja, Cyprian, Satina, Bryza, Lilly.
4 z 5

fot. pixabay.com, AGW
Ziemniaki jadalne i skrobiowe
Na liście odmian zalecanych znajdziemy ziemniaki jadalne i skrobiowe, czyli te głównie do przetwórstwa, z wyższą zawartością skrobi.