Zmagania rozpoczęły się w rypińskim Zespole Szkół nr 3. - Do etapu okręgowego awansowało 6 uczniów: Ewa Budzińska, Magdalena Kotwicka, Daria Sobiechowska, Paweł Latopolski, Jacek Szmyciński i Natalia Wiśniewska.
- Trzeci etap olimpiady to już szczebel ogólnopolski - opisuje Agnieszka Jankowska. - Zakwalifikowało się do tego etapu czterech uczniów: Ewa Budzińska, Jacek Szmyciński, Paweł Latopolski i Natalia Wiśniewska. Natalii należą się szczególne gratulacje, gdyż wypadła najlepiej. Zajęła trzynaste miejsce w Polsce.
- Laureaci i finaliści stopnia centralnego olimpiady otrzymują preferencje przy przyjmowaniu na studia oraz uzyskują zwolnienie z części pisemnej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe - podkreśla Agnieszka Meller, nauczycielka technologii żywności w ZS3. - Myślę, że ten wyjazd był dużym sukcesem Czterech naszych uczniów pokonało 1.600 przedstawicieli z 60 innych szkół w Polsce, więc sam udział w etapie ogólnopolskim jest już dużym zwycięstwem, zwłaszcza że trzech uczniów jest dopiero w klasie trzeciej.
Uczniów przygotowały Monika Naruszko, Agnieszka Meller i Karolina Trzcińska.
Organizatorem zmagań był Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Akademii Rolniczej w Poznaniu.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kolejna celebrytka z aktem oskarżenia. Magda G. może stanąć przed sądem
- Mamy projekt idealnej sukni ślubnej dla Romanowskiej. W tej kreacji skradnie show!
- Czy to Edzia z "Królowych życia" pomogła w obnażeniu Dagmary? Jest jeden szczegół
- Jak mieszka Paulina Sykut-Jeżyna? Ma balkon o powierzchni nowej kawalerki [ZDJĘCIA]