Tak można usunąć pestycydy z warzyw i owoców. Mamy pięć sposobów na pozbycie się toksycznych substancji
Środki chemiczne stosuje się w celu ochrony roślin przed chwastami, insektami i grzybami a także przyspieszać wzrost. Jednak pozostałości pestycydów i innych toksycznych substancji często znajdują się na warzywach i owocach.
Produkty zanieczyszczone pestycydami mogą być szkodliwe dla zdrowia. Nie oznacza to, że należy przestać je spożywać, jeśli jednak jest taka możliwość, dobrze szukać ich przede wszystkim w sklepach z żywnością ekologiczną oraz jak najstaranniej myć. Niestety nie zawsze użycie samej wody pomoże pozbyć się szkodliwych substancji z ich powierzchni.
Jak usunąć pestycydy z warzyw i owoców? Jakie są skuteczne sposoby na usunięcie toksycznych substancji z produktów? Zobacz teraz w naszej galerii pięć sposobów na pozbycie się pestycydów z warzyw i owoców >>>>>