5 z 8

fot. Pixabay
Następnie zajmujemy się ogórkami. Trzeba je potrzeć na tarce, a następnie dodać. Jeśli zależy nam na jeszcze bardziej wyrazistym smaku, możemy dolać także szklankę wody po ogórkach kiszonych.
6 z 8

fot. Pixabay
Dodaj to do zupy ogórkowej. Zachwycisz się wyjątkowym smakiem
Na koniec zabielamy wszystko śmietaną i dodajemy łyżkę miodu. Ten nieco załagodzi kwaśny smak i sprawi, że zupa ogórkowa będzie smakowała wyśmienicie!
7 z 8

fot. Pixabay
Zupa ogórkowa korzystnie wpływa na zdrowie:
- działa rozgrzewająco,
- działa przeciwzapalnie,
- ma dobroczynny wpływ na układ odpornościowy,
- jest bogata w błonnik, który pomaga w regulacji trawienia oraz w utrzymaniu zdrowia układu pokarmowego,
- zawiera minerały, takie jak potas i magnez, które są ważne dla zdrowia serca i układu nerwowego.