
Takie błędy popełniamy najczęściej, gotując zupę
GOTOWANIE ZUPY BEZ SOLI TO BŁĄD
Do wody należy dodać sól. Nieposolona woda odbiera warzywom ich cenne składniki. Zamiast zwykłej soli, można użyć soli himalajskiej, która jest bogatym źródłem selenu, wapnia i cynku.

Takie błędy popełniamy najczęściej, gotując zupę
SKŁADNIKI NA ZUPĘ NALEŻY DODAWAĆ W ODPOWIEDNIEJ KOLEJNOŚCI
Przyrządzając zupę, należy pamiętać o odpowiedniej kolejności gotowania produktów. W pierwszej kolejności do garnka powinno trafić mięso lub ryby, następnie przyprawy a na końcu - warzywa.

Takie błędy popełniamy najczęściej, gotując zupę
ZBYT DŁUGIE GOTOWANIE TO BŁĄD
Warzyw nie powinno się gotować zbyt długo, powinny być bardziej al dente, czyli lekko twarde. Dzięki temu zachowają więcej witamin a także pozostaną chrupiące i smaczniejsze.

Takie błędy popełniamy najczęściej, gotując zupę
NIE OBIERAJ WARZYW DO ZUPY
Jeżeli planujemy zjeść oddzielnie warzywa z zupy, lepiej gotować je bez obierania. Po ugotowaniu obranie ich będzie łatwiejsze. Ponadto skórka chroni i zatrzymuje cenne składniki wewnątrz warzywa.