Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bób to znane od czasów starożytnych warzywo strączkowe. Jest...
fot. nadesłane

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając bób. Przez to jest twardy i niesmaczny

Bób to znane od czasów starożytnych warzywo strączkowe. Jest pożywną i zarazem nietuczącą przekąską, zawiera mało tłuszczu, za to dużo białka, a także błonnik. Ma też wiele właściwości leczniczych.

Po bób chętnie sięgamy w sezonie letnim. Bób można przygotowywać na wiele sposobów - ugotować w wodzie, na parze, w kuchence mikrofalowej lub upiec w piekarniku. Najbardziej popularnym sposobem jest gotowanie bobu w wodzie.

Prawidłowe przygotowanie bobu wcale nie jest takie proste. Należy się wystrzegać pewnych błędów, które popełnia wiele osób, a przez które bób wiele traci - staje się twardy, suchy i mniej smaczny.

Bób można zepsuć na wiele sposobów - przygotowując, przechowując i rozmrażając a nawet kupując.

Jest wiele błędów, które można popełnić podczas przyrządzania bobu. Oto błędy, które popełniamy najczęściej. Zobacz teraz w naszej galerii, jakie błędy popełniamy najczęściej przy przyrządzaniu bobu >>>>>

Zobacz również

Botwinka z ziemniakami. Z przepisu mojej mamy wychodzi idealna!

NOWE
Botwinka z ziemniakami. Z przepisu mojej mamy wychodzi idealna!

Badania, pokazy, porady lekarzy - wszystko o zdrowiu na Rynku w Kościerzynie

NOWE
Badania, pokazy, porady lekarzy - wszystko o zdrowiu na Rynku w Kościerzynie

Polecamy

Tych skrótów używasz niemal codziennie, ale czy wiesz, co właściwie oznaczają?

NOWE
Tych skrótów używasz niemal codziennie, ale czy wiesz, co właściwie oznaczają?

Chcesz wybudować domek na działce ROD? Tych przepisów musisz przestrzegać

Chcesz wybudować domek na działce ROD? Tych przepisów musisz przestrzegać

WZU Grudziądz mają nowy zarząd. Prezesem Maciej Besciak

WZU Grudziądz mają nowy zarząd. Prezesem Maciej Besciak