Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając bób. Przez to jest twardy i niesmaczny
Bób to znane od czasów starożytnych warzywo strączkowe. Jest pożywną i zarazem nietuczącą przekąską, zawiera mało tłuszczu, za to dużo białka, a także błonnik. Ma też wiele właściwości leczniczych.
Po bób chętnie sięgamy w sezonie letnim. Bób można przygotowywać na wiele sposobów - ugotować w wodzie, na parze, w kuchence mikrofalowej lub upiec w piekarniku. Najbardziej popularnym sposobem jest gotowanie bobu w wodzie.
Prawidłowe przygotowanie bobu wcale nie jest takie proste. Należy się wystrzegać pewnych błędów, które popełnia wiele osób, a przez które bób wiele traci - staje się twardy, suchy i mniej smaczny.
Bób można zepsuć na wiele sposobów - przygotowując, przechowując i rozmrażając a nawet kupując.
Jest wiele błędów, które można popełnić podczas przyrządzania bobu. Oto błędy, które popełniamy najczęściej. Zobacz teraz w naszej galerii, jakie błędy popełniamy najczęściej przy przyrządzaniu bobu >>>>>