
Mamy listę najgorszych dodatków do domowych zu
Domowa zupa może wydawać się zdrowym pomysłem na obiad. Jednak okazuje się, że wystarczy jeden dodatek, by stała się wysokokaloryczna i szkodliwa dla zdrowia.
Oto najgorsze dodatki do zup. Unikaj tych dodatków, jeśli chcesz schudnąć. Sprawdź listę najgorszych składników, które możesz dodać do zupy. Zajrzyj koniecznie do naszej galerii >>>>>

ŚMIETANA
Unikaj zup na bazie śmietany, a zamiast tego wybieraj przepisy, w których jest puree z warzyw lub kurczaka jako baza. Pomoże to ograniczyć kalorie i tłuszcz.

BULION PEŁNOSODOWY
Bulion pełnosodowy ma niewiele kalorii, jednak sporo soli podnoszącej ciśnienie krwi. Buliony o niskiej zawartości sodu i niesolone są lepszym rozwiązaniem, jeśli chcesz zapobiec zatrzymywaniu wody w organizmie i uniknąć wzdęć.

KOSTKI BULIONOWE
Glutaminian sodu to składnik występujący w typowej kostce bulionowej. Wykazano, że pobudza apetyt. Z kolei zawarte w kostkach bulionowych sztuczne barwniki mogą mieć niekorzystny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.