1 z 15
Przewijaj galerię w dół
Por to jedno z warzyw które głównie kojarzy nam się z...
fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Por to jedno z warzyw które głównie kojarzy nam się z rosołem. W ostatnich latach na szczęście por zyskał wielu sympatyków, którzy znajdują zastosowanie dla tego smacznego warzywa. A możliwości jest masa. Zobaczcie sami.

Listę plusów jedzenia porów znajdziecie na kolejnych zdjęciach >>>

2 z 15
Por to także źródło błonnika, ale i kwasu foliowego oraz...
fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Por to także źródło błonnika, ale i kwasu foliowego oraz antyoksydantów, które zwalczają wolne rodniki.

3 z 15
Ze względu na związki w nim zawarte, por sprzyja...
fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Ze względu na związki w nim zawarte, por sprzyja zmniejszaniu stanom zapalnym w chorobach takich jak cukrzyca typu 2 oraz stany zapalne górnych dróg oddechowych.

4 z 15
Por nie tylko ma wyrazisty smak, ale i wykazuje właściwości...
fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Por nie tylko ma wyrazisty smak, ale i wykazuje właściwości bakteriobójcze.

Pozostało jeszcze 10 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tak było w Turzanach na turnieju w ramach Enea Operator Międzyszkolna Liga Szachowa

Tak było w Turzanach na turnieju w ramach Enea Operator Międzyszkolna Liga Szachowa

Ciechocińska Parada Majowa 2025. Filmowy korowód przyciągnął tłumy - zobacz zdjęcia

Ciechocińska Parada Majowa 2025. Filmowy korowód przyciągnął tłumy - zobacz zdjęcia

XXXII Biegi Żnińskie 2025 w Żninie. Zdjęcia, wyniki

XXXII Biegi Żnińskie 2025 w Żninie. Zdjęcia, wyniki

Zobacz również

Sławomir gwiazdą wieczoru na Majówce w Sicienku. Zobaczcie zdjęcia z koncertu

Sławomir gwiazdą wieczoru na Majówce w Sicienku. Zobaczcie zdjęcia z koncertu

IMP Challenge w Pile. Żużlowcy Abramczyk Polonii Bydgoszcz z przepustkami do finałów

IMP Challenge w Pile. Żużlowcy Abramczyk Polonii Bydgoszcz z przepustkami do finałów