Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Obsmażanie kurczaka czy steka, aby zamknąć soki - to błąd....
fot. Łukasz Gdak

Te błędy popełniamy najczęściej podczas grillowania. Kiedy kłaść mięso na grillu, żeby było soczyste?

Obsmażanie kurczaka czy steka, aby zamknąć soki - to błąd. Obsmażenie spowoduje szybsze zwęglenie powierzchni grubych kawałków wołowiny i wieprzowiny, zanim ciepło dotrze do środka mięsa. Tłusta skóra piersi kurczaka zwęgla się i czernieje, a wnętrze wciąż pozostanie surowe. Jak tego uniknąć? Najpierw należy grillować mięso powoli na małym ogniu, a następnie krótko dosmażyć na dużym ogniu, gdy wnętrze jest już gotowe. To najlepszy sposób na uzyskanie chrupiącej, ciemnobrązowej skórki bez wysuszania mięsa.

Zobacz również

Efektowna wygrana Hutnika Kraków. Baraże coraz bliżej

Efektowna wygrana Hutnika Kraków. Baraże coraz bliżej

Tragedia na początku ustawiła mecz Pogoni w Częstochowie

Tragedia na początku ustawiła mecz Pogoni w Częstochowie

Polecamy

W Grudziądzu KO bierze (prawie) wszystko. PiS: "Demokracja legła w gruzach"

W Grudziądzu KO bierze (prawie) wszystko. PiS: "Demokracja legła w gruzach"

Mecz III ligi piłki nożnej Zawisza Bydgoszcz - Sokół Kleczew. Zapis relacji na żywo

Mecz III ligi piłki nożnej Zawisza Bydgoszcz - Sokół Kleczew. Zapis relacji na żywo

To on zastąpi Mbappe? Trener PSG wskazał transferowy priorytet

To on zastąpi Mbappe? Trener PSG wskazał transferowy priorytet