
Te składniki w zupach prowadzą do utraty wagi. Takie połączenia pomogą najszybciej schudnąć
Wiele osób zastanawia się, jakie są najlepsze produkty spożywcze, które należy jeść, aby schudnąć. Czy istnieje lista najlepszych produktów spożywczych, które można kupić w każdym sklepie a które są najbardziej skuteczne w walce z otyłością? Te pyszne zimowe posiłki pomogą zrzucić zbędne kilogramy w mgnieniu oka!
Zdaniem ekspertów istnieją pewne produkty spożywcze, które połączone i spożywane w postaci zup prowadzą do największej utraty wagi. Lekarze i dietetycy zgadzają się, że to niezawodna lista produktów przyspiesza odchudzanie.
Które produkty prowadzą do największej utraty wagi? Oto lista 4 kombinacji produktów spożywczych, które jedzone w postaci zup prowadzą do najszybszej utraty wagi. One pomogą najszybciej schudnąć - zobacz w galerii >>>>>

MARCHEWKA I IMBIR
Marchew jest nie tylko doskonałym źródłem beta-karotenu, witaminy C i innych niezbędnych składników odżywczych, ale jest również doskonałym elementem diety odchudzającej. Badania wykazały, że z grupy 16 warzyw marchewka zajmuje piąte miejsce pod względem wpływu na utratę wagi u kobiet. Analizy powiązały także spożywanie imbiru ze zmniejszaniem się rozmiaru talii w stosunku do bioder oraz większą utratą masy ciała.
Kombinacja marchewki i imbiru jest zatem nokautem w walce z otyłością.

DYNIA I KMINEK
Dynia piżmowa zawierająca zaledwie 63 kalorie i prawie trzy gramy błonnika na filiżankę jest sycącym dodatkiem do każdego planu posiłków. Według badań, spożywanie dodatkowych czterech gramów błonnika dziennie wraz z dietą o obniżonej kaloryczności prowadzi do znacznie większej utratą masy ciała w okresie sześciu miesięcy niż samo zmniejszenie kalorii. Badania wykazały również, że kobiety z nadwagą i otyłością, które dodawały do codziennych posiłków sześć gramów kminku w proszku, traciły na wadze, obniżyły BMI, zmniejszyły obwód talii i zmniejszyły masę tkanki tłuszczowej.
Kiedy połączy się te dwa składniki - dynię i kminek razem w zupie, powstaje idealny przepis na łatwą utratę wagi.

MISO I WODOROSTY
Chcesz schudnąć, delektując się ulubionymi japońskimi przysmakami? Włącz zupę miso do swojej codziennej diety.
Badania wykazały, że dorośli, którzy włączyli trzy porcje białka sojowego do codziennej diety, w ciągu 12 miesięcy stracili zarówno wagę, jak i masę tłuszczu. Co więcej, naukowcy odkryli, że błonnik z wodorostów może pomóc w zmniejszeniu wchłaniania tłuszczu nawet o 75%.
Dzięki tym właściwościom zupa miso z wodorostami jest oczywistym wyborem, gdy chcemy stracić na wadze.