
Od dawna wiadome jest, że odpowiednio zbilansowana dieta jest dla nas bardzo ważna. I choć samo słowo dieta kojarzy nam się z odchudzaniem to wcale tak nie jest. Dieta to nic innego jak odpowiednio dobrane, zbilansowane posiłki pod nasz organizm. To właśnie dzięki diecie możemy zachować prawidłową sylwetkę ale i pomóc innym narządom w naszym organizmie. Jak zatem możemy zadbać o nasz mózg? Wprowadzając do diety odpowiednie warzywa. Pokażemy Wam jakie!
Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>

Jak donoszą najnowsze badania, to właśnie plany żywieniowe, które obfitujące w produkty roślinne, sprzyjają zachowaniu dobrej kondycji mózgu.

Zielone warzywa liściaste to produkty bogate w kwas foliowy, który jest niezbędny do wzrostu i podziału wszystkich komórek organizmu. Wymienić tu należy: sałatę, szpinak, koperek, jarmuż

Brokuł - kolejne zielone warzywo, które jest bogate w kwas foliowy.