
Krem z dyni, z soczewicy, pomidorowa, czy królewski rosół? Te zupy najbardziej rozgrzeją cię w jesienne dni. Sprawdź w naszej galerii, jakie zupy warto gotować jesienią.
Szczegóły na kolejnych slajdach >>>

Częste zmiany temperatur sprzyjają przeziębieniom. Jesienią jesteśmy bardziej narażeni na choroby i wirusy. Aby im zapobiec, nie należy doprowadzać do wychłodzenia organizmu. Ten trudny okres pomogą przetrwać zupy.

Te zupy są naprawdę proste w przygotowaniu! Rozgrzewają, sycą, a także są źródłem drogocennych witamin i składników mineralnych. Szczególnie zaleca się sięgać po zupy, które przygotowuje się na bazie kapusty kiszonej.

Już nasze babcie wiedziały o jej niezastąpionych właściwościach. Bogata w witaminę C nie tylko rozgrzewa, ale wzmacnia nasz układ odpornościowy, pobudza przemianę materii, a także oczyszcza organizm.