9 z 14

fot. pixabay
Napiwki
Za miłą obsługę dobrze jest podziękować kelnerowi. Napiwek powinien mieć wartość ok. 10-15% zamówienia.
10 z 14

fot. pixabay
Anulowanie rezerwacji w ostatniej chwili
Rezerwację powinniśmy anulować z co najmniej z 24-godzinnym wyprzedzeniem.
11 z 14

fot. pixabay
Zbyt długie przesiadywanie w restauracji
Zwłaszcza przy jednej kawie, drinku czy deserze. Blokujemy miejsce innym gościom - restauracja to nie poczekalnia. W dobrym guście nie jest również pracowanie w restauracji, czyli wielogodzinne przesiadywanie z laptopem. Wyjątkiem są knajpy, które wyrażają na to zgodę.
12 z 14

fot. pixabay
Nie dodawaj lodu do whisky
W zimnej temperaturze kubki smakowe drętwieją, przez to nie możemy poczuć pełni smaku. Whisky serwuje się w temperaturze pokojowej.