
Co zrobić aby jedzenie się nie psuło? Pierwszą myślą jest wsadzenie go do lodówki. W niektórych przypadkach jest to wielki błąd - produkty mogą stracić swój smak i właściwości zdrowotne. Sprawdź i zapamiętaj, czego nie wkładać do lodówki!

Ziemniak
Przechowywanie ziemniaków w lodówce to prosty przepis na najpaskudniejsze frytki twojego życia. Niska temperatura sprawia, że wytrąca się zawarta w nich skrobia, przez co zaczynają czernieć, ich faktura staje się lekko "piaskowa" i zmieniają smak na słodkawy.

Miód
Miód najlepiej przechowywać w szafce. W lodówce na pewno straci swoją konsystencję.

Ogórki
Ogórki należy trzymać z daleka od pomidorów, bo zaczną żółknąć. Nie lubią temperatury niższej niż 7 °C. Jeśli twoja lodówka lubi zamrażać warzywa w szufladce - to lepiej zostaw ogórki w koszyku.