MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kapusta kiszona jest bogatym źródłem witaminy C i K,...
fot. pixabay.com

To dzieje się z organizmem, gdy jesz kapustę kiszoną. Te osoby powinny włączyć kapustę do diety [lista]

Kapusta kiszona jest bogatym źródłem witaminy C i K, odpowiedzialnej za krzepnięcie krwi i gospodarkę wapniową organizmu. Powinny ją zatem włączyć do menu osoby cierpiące na niedobór witaminy K, której źródłem są właśnie produkty fermentowane.

Kapusta kiszona jest także źródłem witaminy A, która reguluje pracę tarczycy i wspiera wzrok.

Kapusta kiszona zawiera też magnez, potas, żelazo i wapń. Jest także świetnym źródłem witaminy E i witamin z grupy B.

Zobacz również

Kraina Domów Przysłupowych do odwiedzenia

Kraina Domów Przysłupowych do odwiedzenia

Rekord frekwencji na stadionie Widzewa

Rekord frekwencji na stadionie Widzewa

Polecamy

Własna działka w mieście? Sprawdź, co to jest ogród luźno leżący i jak go dostać

GORĄCY TEMAT
Własna działka w mieście? Sprawdź, co to jest ogród luźno leżący i jak go dostać

Piasek w piaskownicy może być groźny dla dzieci. Zadbaj o bezpieczeństwo maluchów

Piasek w piaskownicy może być groźny dla dzieci. Zadbaj o bezpieczeństwo maluchów

Ranking ATP. Awans Hurkacza na ósme miejsce, Djoković wciąż prowadzi

Ranking ATP. Awans Hurkacza na ósme miejsce, Djoković wciąż prowadzi