Kapusta kiszona - właściwości
Kapusta kiszona może i powinna gościć w naszej diecie przez cały rok. Jest bogata w wiele korzystnych dla zdrowia składników odżywczych. Dodatkowo to przekąska niskokaloryczna (w 100 g produktu znajduje się tylko 12 kcal), zawierająca mało tłuszczu i dużą ilość błonnika. Kapusta kiszona ma dobroczynny wpływ na nasz organizm. Pomaga w wielu dolegliwościach i warto ją jeść - szczególnie samodzielnie przyrządzoną.
To Cię może też zainteresować
Jeśli masz te objawy - koniecznie jedz kapustę kiszoną!
Kapusta kiszona ma pozytywny wpływ na układ pokarmowy, obniża poziom cholesterolu we krwi, wspomaga odporność i jest bogatym źródłem witamin oraz mikro- i makroelementów.
W takich sytuacjach warto jeść kapustę kiszoną. Kto powinien włączyć ją do diety?
Choć w Polsce kapusta kiszona jest niemal tak samo popularna jak ogórki kiszone, to nie zawsze zdajemy sobie sprawę, jakie niesamowite właściwości posiada.
Kiedy powinniśmy jeść dużo kapusty kiszonej? W jaki sposób kapusta kiszona wpływa na organizm? Zobacz koniecznie w naszej galerii.
