
To dzieje się teraz z organizmem, gdy jesz ogórki kiszone!
Jakie są zalety i wady spożywania ogórków kiszonych? Kto szczególnie powinien włączyć ogórki kiszone do swojej diety? Zobacz na kolejnych slajdach, co mówią na ten temat eksperci >>>>>

OGÓRKI KISZONE SĄ NISKOKALORYCZNE
Ogórki kiszone są polecane w dietach odchudzających. Mają one bowiem bardzo niewiele kalorii, za to sporo błonnika, który daje uczucie sytości. Dodatkowo pomagają usunąć z organizmu nadmiar wody i wspomagają oczyszczanie z toksyn.

OGÓRKI KISZONE OBNIŻAJĄ CHOLESTEROL
Ogórki kiszone mogą obniżyć poziom cholesterolu, zmniejszając tym samym ryzyko wystąpienia miażdżycy oraz chorób serca.

OGÓRKI KISZONE WSPOMAGAJĄ PRACĘ UKŁADU POKARMOWEGO
Ogórki kiszone sprawdzą się w diecie osób, które mają kłopoty z układem pokarmowym i prawidłową przemianą materii - wspomagają pracę układu pokarmowego, mogą zapobiegać zaparciom.
Kwas mlekowy, który powstaje podczas fermentacji, wzmaga perystaltykę jelit, zapobiega zaparciom i biegunkom, normalizując pracę jelit i oczyszczając je.