
Truskawki to popularne owoce sezonowe o nawadniających właściwościach. Można spożywać je na surowo, dodawać do koktajli lub robić z nich pyszne ciasta truskawkowe.
Są bogatym źródłem witamin i związków mineralnych, Sezon na truskawki już się zaczął. Zobacz, jakie właściwości mają truskawki i dlaczego warto jeść je regularnie - szczegóły prezentujemy na kolejnych slajdach naszej galerii.

Truskawki są owocami bogatymi w witaminę C, potas, kwas foliowy i błonnik. To wszystkie niezbędne składniki odżywcze, które wspomagają codzienne funkcjonowanie organizmu.

Oprócz witaminy C, truskawki dostarczają nam innych kluczowych przeciwutleniaczy i przeciwzapalnych składników odżywczych. Są doskonałym źródłem manganu.

Truskawki są bogate w błonnik i witaminę C. To połączenie składników odżywczych, które doskonale zmniejszają stres oksydacyjny, który może wpłynąć na słabszy rozwój chorób serca i nowotworów.