MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
• ok. 1 kg szynki wieprzowej (może być więcej lub mniej)...
fot. pikrepo.com

Tradycyjne, pyszne przepisy na wielkanocny stół!

3. Szynka pieczona

• ok. 1 kg szynki wieprzowej (może być więcej lub mniej)
• 2-3 cebule
• 4 ząbki czosnku
• 2 łyżki miodu
• 3 łyżki musztardy
• 2 łyżki rozmarynu
• 3-4 liście laurowe
• 4-5 ziarna ziela angielskiego
• sól i pieprz

Mięso natrzeć solą, wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty i przełożyć do zamkniętego naczynia na kilkanaście godzin (najlepiej na noc).

Po tym czasie odsączyć mięso z nadmiaru wody z marynaty i obsmażyć ze wszystkich stron (w ten sposób pory zostaną zamknięte, a mięso będzie soczyste).

Przełożyć mięso do zamkniętego naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze ok. 180°C przez 1,5 godz. W międzyczasie mięso podlewać sokiem z marynaty.

Zobacz również

Gdzie oglądać Radomiak - Widzew? Debiut trenera w ostatniej kolejce

Gdzie oglądać Radomiak - Widzew? Debiut trenera w ostatniej kolejce

Sinner przyłapany z Kalinską w Paryżu [ZDJĘCIA]

Sinner przyłapany z Kalinską w Paryżu [ZDJĘCIA]

Polecamy

Jak zrobić slime? Dowiedz się, dlaczego ta zabawa fascynuje dzieci i dorosłych!

Jak zrobić slime? Dowiedz się, dlaczego ta zabawa fascynuje dzieci i dorosłych!

Pyszny sok z truskawek do herbaty i deserów. Nie potrzebujesz sokownika

Pyszny sok z truskawek do herbaty i deserów. Nie potrzebujesz sokownika

3 atrakcje Mazowsza nominowane w plebiscycie Cuda Polski! Znasz te miejsca?

3 atrakcje Mazowsza nominowane w plebiscycie Cuda Polski! Znasz te miejsca?