1 z 28
Przewijaj galerię w dół
Uczniowie ZS Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym...
fot. Wojciech Alabrudziński

Uczniowie ZS Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Brześciu przygotowują pączki.

Na korytarzu Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Brześciu intensywne zapachy. To znak, że uczniowie klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych zabrali się za smażenie pączków, jednego z tradycyjnych wypieków karnawałowych. Tłusty Czwartek w tym roku przypadnie 8 lutego. Do tego czasu uczniowie poznają tajniki przygotowania tych słodyczy. - Najważniejsza jest dobra receptura i tradycyjne składniki - mówi Anna Kozłowska, nauczyciel zawodu w ZS CKR. - My bazujemy na sprawdzonych przepisach. Liczy się dobra mąka prosto z młyna, odpowiednia liczba żółtek i porządne wyrobienie ciasta, tak by odchodziło od naczynia. Po usmażeniu w dobrym oleju z ziemniakiem gotowe pączki dekorowane są kolorowym lukrem i barwną posypką.


Info z Polski - przegląd najciekawszych informacji z kraju [25.01.2018]

2 z 28
Uczniowie ZS Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym...
fot. Wojciech Alabrudziński

Uczniowie ZS Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Brześciu przygotowują pączki.

Na korytarzu Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Brześciu intensywne zapachy. To znak, że uczniowie klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych zabrali się za smażenie pączków, jednego z tradycyjnych wypieków karnawałowych. Tłusty Czwartek w tym roku przypadnie 8 lutego. Do tego czasu uczniowie poznają tajniki przygotowania tych słodyczy. - Najważniejsza jest dobra receptura i tradycyjne składniki - mówi Anna Kozłowska, nauczyciel zawodu w ZS CKR. - My bazujemy na sprawdzonych przepisach. Liczy się dobra mąka prosto z młyna, odpowiednia liczba żółtek i porządne wyrobienie ciasta, tak by odchodziło od naczynia. Po usmażeniu w dobrym oleju z ziemniakiem gotowe pączki dekorowane są kolorowym lukrem i barwną posypką.


Info z Polski - przegląd najciekawszych informacji z kraju [25.01.2018]

3 z 28
Uczniowie ZS Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym...
fot. Wojciech Alabrudziński

Uczniowie ZS Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Brześciu przygotowują pączki.

Na korytarzu Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Brześciu intensywne zapachy. To znak, że uczniowie klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych zabrali się za smażenie pączków, jednego z tradycyjnych wypieków karnawałowych. Tłusty Czwartek w tym roku przypadnie 8 lutego. Do tego czasu uczniowie poznają tajniki przygotowania tych słodyczy. - Najważniejsza jest dobra receptura i tradycyjne składniki - mówi Anna Kozłowska, nauczyciel zawodu w ZS CKR. - My bazujemy na sprawdzonych przepisach. Liczy się dobra mąka prosto z młyna, odpowiednia liczba żółtek i porządne wyrobienie ciasta, tak by odchodziło od naczynia. Po usmażeniu w dobrym oleju z ziemniakiem gotowe pączki dekorowane są kolorowym lukrem i barwną posypką.


Info z Polski - przegląd najciekawszych informacji z kraju [25.01.2018]

4 z 28
Uczniowie ZS Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym...
fot. Wojciech Alabrudziński

Uczniowie ZS Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Brześciu przygotowują pączki.

Na korytarzu Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Brześciu intensywne zapachy. To znak, że uczniowie klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych zabrali się za smażenie pączków, jednego z tradycyjnych wypieków karnawałowych. Tłusty Czwartek w tym roku przypadnie 8 lutego. Do tego czasu uczniowie poznają tajniki przygotowania tych słodyczy. - Najważniejsza jest dobra receptura i tradycyjne składniki - mówi Anna Kozłowska, nauczyciel zawodu w ZS CKR. - My bazujemy na sprawdzonych przepisach. Liczy się dobra mąka prosto z młyna, odpowiednia liczba żółtek i porządne wyrobienie ciasta, tak by odchodziło od naczynia. Po usmażeniu w dobrym oleju z ziemniakiem gotowe pączki dekorowane są kolorowym lukrem i barwną posypką.


Info z Polski - przegląd najciekawszych informacji z kraju [25.01.2018]

Pozostały jeszcze 23 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Nie zabraknie gwiazd na 660-leciu Szubina. Ale jeszcze w maju sporo się będzie działo

Nie zabraknie gwiazd na 660-leciu Szubina. Ale jeszcze w maju sporo się będzie działo

Legendarny klasyk wraca po 20 latach. Zapowiedź zaskoczyła fanów

Legendarny klasyk wraca po 20 latach. Zapowiedź zaskoczyła fanów

merytury po wyborach. Takie trzy zmiany w waloryzacji są nadal w grze

merytury po wyborach. Takie trzy zmiany w waloryzacji są nadal w grze

Zobacz również

Wybory prezydenckie 2025 w powiecie włocławskim. Kto wygrał? Wyniki, frekwencja

Wybory prezydenckie 2025 w powiecie włocławskim. Kto wygrał? Wyniki, frekwencja

Mieszkanie w modnym stylu modern classic robi wrażenie

Mieszkanie w modnym stylu modern classic robi wrażenie