https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Uczniowie technikum w Kościelcu przyrządzali i serwowali potrawy wigilijne [zdjęcia]

Zbigniew Politowski
Magia Świąt Bożego Narodzenia ogarnia wszystkich, również młodzież Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Zespole Szkół im. Jana Pawła II Kościelcu (gm. Pakość), która uczestniczy w projekcie unijnym „Twoja Wiedza - Twoja Przyszłość III”. Na pierwszych zajęciach organizacji usług cateringowych uczniowie doskonalili swoje umiejętności sporządzania oraz serwowania potraw wigilijnych. Uczyli się jak wykonać tradycyjny barszczyk, zupy rybne, paszteciki z grzybami oraz różne potrawy z ryb, które musieli pomysłowowo wyeksponować na stole bankietowym, a następnie zdegustować. Zdobyta wiedza zapewne zaprocentuje w rodzinnych domach podczas zbliżających się świąt, a także w przyszłej pracy zawodowej. Zajęcia prowadziła  Barbara Nawrocka.
Magia Świąt Bożego Narodzenia ogarnia wszystkich, również młodzież Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Zespole Szkół im. Jana Pawła II Kościelcu (gm. Pakość), która uczestniczy w projekcie unijnym „Twoja Wiedza - Twoja Przyszłość III”. Na pierwszych zajęciach organizacji usług cateringowych uczniowie doskonalili swoje umiejętności sporządzania oraz serwowania potraw wigilijnych. Uczyli się jak wykonać tradycyjny barszczyk, zupy rybne, paszteciki z grzybami oraz różne potrawy z ryb, które musieli pomysłowowo wyeksponować na stole bankietowym, a następnie zdegustować. Zdobyta wiedza zapewne zaprocentuje w rodzinnych domach podczas zbliżających się świąt, a także w przyszłej pracy zawodowej. Zajęcia prowadziła Barbara Nawrocka. ZS w Kościelcu
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Edukacja

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska