1 z 8
Przewijaj galerię w dół
Wielkanoc to również przywitanie wiosny, warto więc w tym...
fot. Getty Images

Wielkanoc to również przywitanie wiosny, warto więc w tym czasie postawić na naturalne składniki, a do wykonania ozdób wykorzystać to, co mamy w domu.

2 z 8
Kolejną metodą, dzięki której nasze pisanki będą jeszcze...
fot. Unsplash.com

Stara metoda ozdabiania pisanek

Kolejną metodą, dzięki której nasze pisanki będą jeszcze piękniejsze jest ozdabianie ich przed namoczeniem. Owijamy jajka gumkami recepturkami lub malujemy wzory świeczką urodzinową.

3 z 8
Idealnym materiałem z odzysku do wykonania świątecznych...
fot. Getty Images

Słoiki

Idealnym materiałem z odzysku do wykonania świątecznych ozdób są stare słoiki. Zrobiliśmy już przetwory, część wykorzystaliśmy do przypraw, świeczek i lampionów. Pora na świąteczne ozdoby, słoiki idealnie nadają się do wykonania z nich oryginalnie wyglądających zajączków czy kurczaczków. Do środka wkładamy pocięty w cienkie paski brystol, a nawet małe kolorowe światełka, dorabiamy uszy i pyszczek, lub dziób w przypadku kurczaczków. Ozdobią każdy stół.

4 z 8
Warzywa i owoce dają konkretne kolory. Dodajemy je do...
fot. Unsplash.com

Naturalne farbowanie

Warzywa i owoce dają konkretne kolory. Dodajemy je do roztworu, aby uzyskać konkretny kolor. Jest to zdecydowanie lepsza opcja niż chemiczne barwniki lub plastikowe pisanki.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Puchar Tymbarku 2025. Wojewódzki finał chłopców w Świeciu. Zdjęcia, wyniki

Puchar Tymbarku 2025. Wojewódzki finał chłopców w Świeciu. Zdjęcia, wyniki

W Grudziądzu dzieci wystartowały w drugim biegu Klubu Małego Biegacza

W Grudziądzu dzieci wystartowały w drugim biegu Klubu Małego Biegacza

Zobacz również

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"