1 z 34
Przewijaj galerię w dół
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

2 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

3 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

4 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

Pozostało jeszcze 29 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tak wyglądało święto 3 Pułku saperów w Chełmnie. Były awanse i odznaczenia

Tak wyglądało święto 3 Pułku saperów w Chełmnie. Były awanse i odznaczenia

W Grudziądzu rozpoczął się ogólnopolski finał igrzysk dzieci w piłce siatkowej

W Grudziądzu rozpoczął się ogólnopolski finał igrzysk dzieci w piłce siatkowej

Wyniki meczów 28. kolejki 5. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [7/8 czerwca]

Wyniki meczów 28. kolejki 5. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [7/8 czerwca]

Zobacz również

Wyniki meczów 28. kolejki 5. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [7/8 czerwca]

Wyniki meczów 28. kolejki 5. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [7/8 czerwca]

Te kwiaty trzeba mieć. Ozdobią ogród i balkon aż do jesieni

Te kwiaty trzeba mieć. Ozdobią ogród i balkon aż do jesieni